“For et øjeblik forsvandt alt det dårlige i verden”

Kokken Martin Vensild-Zielinske var engang i Thailand og oplevede deres nytår, hvor børn og voksne legede vandkamp, og alle var glade.

“I april besøgte jeg min kammerat i Thailand. Han flyttede dertil for 15 år siden, og jeg skulle for første gang besøge ham og hans kone i en lille by, der ligger en halv times kørsel fra Bangkok. Mens jeg var dernede, fik jeg lov til at opleve et thailandsk nytår, hvor jeg for alvor fik udvidet min horisont og oplevede en kultur meget langt fra den danske. Festen startede allerede tidligt om morgenen.

Vandkamp i gaderne

Børnene stod klar på gaden. De var fulde af liv og havde fyldt deres vandpistoler til randen for at være klar til den helt store vandkamp i gaderne. Det var helt unikt at se alle mennesker blive til legesyge børn. Vi kunne ikke bevæge os på gaden uden at blive gennemblødt, fordi alle – både børn og voksne – var udrustet med vandpistoler til en intens alle-mod-alle-vandkamp. Der var en ubeskrivelig livsglæde overalt den dag, og jeg kunne ikke vende mig om uden at se et menneske med et smil på læben. Selv politiet, der ellers er meget strenge i området, blev sprøjtet til med vand. De smilede og lod alle lege videre.

Læs også: “Den stak halen mellem benene og styrtede ud i haven”

For et øjeblik forsvandt alt det dårlige i verden. Der var ingen had, sure ansigter eller dårlig stemning. Der var kun glæde og vandkamp.”

Min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto