Fine øreringe til festen

Community manager Julie Christiansen forelskede sig i de fine tassel-øreringe, som hun ville kreere til en festlig lejlighed.

Tassels-ørering Hvor var stylisten

De seneste måneder har mit feed på Instagram bugnet af de såkaldte tassel-øreringe. Flere brands sælger dem og flere af mine veninder har selv kastet sig ud i at lave dem. Især sidstnævnte fik mig til at tænke: ‘hvor svært kan det være?’ Derfor kastede jeg mig ud i at lave øreringene som et lille hyggeprojekt.

Hvor var stylisten?

Følg med, når redaktionen kaster sig ud i forskellige DIY-projekter. Vi viser dig det ærlige resultat – uden filter.

Det skal siges, at jeg er typen, der aldrig følger en opskrift eller guide til punkt og prikke, så allerede her bliver en tassel- ørering måske en smule udfordrende. Jeg startede med at søge på Google for at finde guide. En guide som var simpel. Jeg fandt en, og så fandt jeg en til. Meget optimistisk tænkte jeg: ‘jeg kombinerer dem da bare.’ Jeg gik ud og handlede materialer – de havde selvfølgelig ikke lige en perlenål – og igen var jeg optimistisk og tænkte: ’Jeg bruger bare en almindelig nål, ingen problem.’

1.

Det brugte jeg

Alt, hvad du skal bruge, er en almindelig nål, tråd, perler, bånd og ørerings-kroge. Nålen skulle nok have været en perlenål, men det gik faktisk okay med en almindelig nål.

2.

Få perlerne på plads

Jeg startede med at klippe et lille stykke bånd på cirka syv centimeter. Derefter tog jeg min sytråd, lagde den dobbelt og bandt en knude. Jeg startede ude i kanten af båndet, og satte så 37 (ja, 37!) perler på. Du kan selvfølgelig sætte flere eller færre perler på, alt efter hvilken længde, du gerne vil have.

3.

Min egen måde

Da jeg havde sat alle perlerne på, kørte jeg nålen igennem min perlerække. Her startede jeg med at køre nålen igennem fra anden sidste perle og op. Derefter forsøgte jeg at få perlerne til at sidde helt stramt oppe ved båndet, så der ikke var noget sytråd frit øverst oppe. (Her fulgte jeg ikke guiden til punkt og prikke. Okay, man kan godt sige, at jeg gjorde det på min egen måde.) Det gentog jeg, indtil jeg havde 12 rækker.

4.

Så begyndte det at drille

Så skulle rækkerne samles. Det gjorde jeg ved at folde mit bånd, indtil jeg nåede cirka halvvejs ved perlerækkerne. Her kørte jeg sytråden igennem et par gange, derefter foldede jeg videre, indtil jeg nåede den sidste perlerække, og kørte igen sytråden igennem. Det burde være lige til, men af en eller anden årsag, sad mine rækker helt forskudt, og pludselig var rækkerne ikke længere lige lange. Det var i hvert fald ikke tydeligt, at der var præcis 37 perler på hver række.

Se Trines flotte julekrans

5.

Det lignede ikke helt

Nu kommer det svære: Den runde top! Her tog jeg min nål og tråd og kørte gennem den samlede top, derefter satte jeg perler på. Mange perler. Jeg talte faktisk ikke, for det var her, at det for alvor begyndte at drille! Jeg kørte min perlerække rundt om toppen, i forsøget på at skabe denne her runde top. Jeg gentog ovenstående ’proces’ MANGE gange! Undervejs syede jeg krogen i, og fortsatte herefter med at sætte perler på toppen. Den lignede ikke helt dem, jeg havde set på Instagram, men det var da noget derhen af, i hvert fald farverne.

Jeg må konkludere, at øreringen blev meget tung at have i øret og lidt brutal at se på, så jeg bliver nok ikke verdensmester i at lave tassel-øreringe. Og jeg finder nok også en anden ørering til min næste fest.

 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto