6 sjove aktiviteter, du kan lave i august

Der er et hav af aktiviteter du, familien eller veninderne kan give jer i kast med i august. Vi har her samlet seks sjove og spændende oplevelser i august, der byder på udstillinger, det store lærred og lidt godt til ganen.

Oplevelser i august - ciderfestival med Rigtig Cider

Mangler du inspiration til oplevelser i august? Bare rolig, der er en masse ting, du kan lave! Vi har både noget til dig, som gerne vil slappe lidt af med en god film eller podcast, og til dig som tørster efter cider. Vi glæder os personligt til den nye Quentin Tarantino film med charmørerne Brad Pitt og Leonardo DiCaprio.

Udstilling: Kig ind i byens fremtider

formgivning udstilling med BIG

Den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels, der står bag BIG – Bjarke Ingels Group – har indtaget Dansk Arkitekturcenter i København og tager dig med på en arkitekturrejse fra Big Bang til boliger på Mars.

Udstillingen giver dig indblik i hjertet og hjernen bag en af verdens mest nytænkende arkitekter, som her præsenterer en designfilosofi , der skal få hele verden til at sige ‘formgivning’.

På udstillingen får du mulighed for at få et smugkig ind i mesterens eget værksted og blive klogere på designfilosofi en, der er med til at forandre vores verden. Desuden inviterer en kæmpe pool af Lego-klodser nysgerrige børn og voksne til at kaste sig ud i at bygge den fremtid, de drømmer om.

‘Formgivning’ løber frem til 5. januar 2020. Se mere på dac.dk.

Behind the scenes: Den store Gatsby

Den store Gatsby
Foto: PR

Er du fan af ‘Den store Gatsby’? Så kan du glæde dig til, når den kommer på de skrå brædder i Odense Teater fra 11. september til 4. oktober 2019. Billetter kan fås på odenseteater.dk

Men inden da, kan du torsdag den 29. august klokken 19.30 kan du møde kostumedesigner og scenograf Mie Riis og leder af skræddersalen på Foyerscenen på Odense Teater Mathias August Borg.

De fortæller om arbejdet med at skabe de spektakulære kostumer inspireret af de svingende 1920’ere. Det koster 75 kr.

Forkæl dine smagsløg til årets ciderfestival

Oplevelser i august - ciderfestival med Rigtig Cider

En af de mere saftige oplevelser i august, er fredag den 30. august, hvor du kan opleve den danske ciderrevolution i fuldt flor. Her disker 20 ciderproducenter og en række importører op med gæret most i allerbedste kvalitet. Kig forbi, og lad dig forføre af både cider, ost og gode vibes.

Eventen finder du på Israels Plads i København kl. 15-23. Entré koster 99 kroner og inkluderer et glas cider. Se mere på rigtigcider.dk.

Udstilling: Stjernefotografer vender linsen indad

Selviscenesat udstilling
Foto: Tine Harden

‘Selviscenesat’ er en særudstilling, hvor 33 af Danmarks bedste og mest kreative portrætfotografer frem til 15. september sætter fokus på det fotografiske, iscenesatte selvportræt. Udstillingen, som er en del af Copenhagen Photo Festivals program, kan du opleve i Hofteatrets historiefyldte rum i København.

Og endnu bedre: Du kan tage billederne med hjem, for værkerne udgives i en bog med samme navn. Find dit yndlingsværk blandt fotograferne Jacob Holdt, Marie Hald, Per Morten Abrahamsen, Susanne Wellm, Søren Solkær, Tine Harden og mange flere. Se mere på teatermuseet.dk

Entré:

  • Voksne: 40 kr.
  • Pensionister og studerende: 30 kr.
  • Børn og unge under 18: gratis

Film: Tarantino gør det igen

Once Upon a Time in Hollywood af Tarantino

Quentin Tarantinos nye film ‘Once Upon a Time … in Hollywood’ udspiller sig i Los Angeles i 1969 og har Leonardo DiCaprio og Brad Pitt hovedrollerne. Det er Tarantinos niende film og er en hyldest til slutningen af filmbyens gyldne æra.

Her følger man DiCaprio og Pitt som henholdsvis tv-stjerne og stuntmand, der på en eller anden måde kommer i berøring med seriemorderen og kultlederen Charles Manson. Margot Robbie spiller skuespilleren Sharon Tate, og derudover er rollelisten (som altid!) proppet med store navne og masser af lækker musik.

‘Once Upon a Time … in Hollywood’ har premiere 15. august.

Podcast: Lyt til den spirituelle Astropod

Er du en af de mange, der søger svar i dagens horoskoper, henter energi i diverse krystaller eller finder noget helt tredje fra den spirituelle verden, så er ‘Astropod’ måske noget for dig.

Det er en månedlig podcast, der fører dig igennem sæsonens stjernetegn og andre spirituelle nørderier og (måske!) gør dig klogere på dig selv. De to værter, Marianne Gellert og Amalie Bendixen, er ikke eksperter, men de er lidt mere end almindeligt interesserede i astrologi og alt andet esoterisk, som det hedder. Den interesse vil de gerne dele med dig. Lyt til damerne her.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto