8 fantastiske oplevelser i november

Der er masser af fantastiske oplevelser i november, som ikke behøver at koste en bondegård. Vi har fundet vores 8 favoritter.

Ralph Laurens
Foto: HBO Nordic

Uanset om du er til vandreture i naturen, eller helst vil sidde i sofaen og blive underholdt, så er der helt sikkert noget for enhver smag, når vi her på redaktionen har samlet de sjove, og hyggelige oplevelser, du kan krydre din hverdag med i november.

Bliv bevidst og opmærksom – helt gratis

Mindfulness | LIME

Du kan gå til gratis mindfulness-træning i Aarhus og København. Mindfulness er et andet udtryk for bevidsthed og opmærksomhed og en af hovedeffekterne af meditation. Der er videnskabelig dokumentation for, at mindfulness-træning kan mindske både stress og depression. Læs mere på mindfullness.au.dk, hvor du også finder inspiration til at meditere hjemme eller på et kursus.
Kilde: Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet

Se modeikons mageløse historie

Ralph Laurens
Foto: HBO Nordic

Endelig er den ikoniske amerikanske modeskaber Ralph Lauren blevet overtalt til at få lavet en selvbiografisk dokumentar. Og det er heldigt for modefans og kulturinteresserede verden over, for 80-årige Ralph Lauren, som netop har fejret 50-årsjubilæum, har altså noget af en historie, som bliver virkelig godt fortalt i ‘Very Ralph’. Dokumentaren skildrer, hvordan drengen fra Bronx, imod alle odds, voksede op og valgte at forfølge sin drøm om at blive modedesigner – og hvordan han gjorde det på helt egen hånd. Ud over hovedpersonen selv møder vi også mange af Ralph Laurens kolleger fra branchen og berømtheder, der har været en del af stjernedesignerens liv, såsom Anna Wintour, Karl Lagerfeld og Hillary Clinton. ‘Very Ralph’ kan streames på HBO Nordic fra 13. november.

Ud at rejse med DSB – på Podcast

heartbeat podcast med DSB

Kom med på en række spændende menneskers rejse “fra små håbefulde drømmere til toppen af deres branche”, lover det digitale medie Heartbeats, der står bag podcastserien ‘Rejsen’ sammen med DSB. Her snakker Danijel ‘Drux’ Deletic med udvalgte personligheder om alt fra musik til bæredygtighed. Lyt med, der hvor du lytter til podcasts, og på Heartbeats.dk.

Scorsese gør det igen – på Netflix

The Irishman

Hvis man spørger anmelderne, så har Martin Scorsese, der fylder 77 år i denne måned, nu lavet sin allerbedste film siden ’Goodfellas’. Den hedder ’The Irishman’ og har intet mindre end Robert de Niro, Al Pacino og Joe Pesci på rollelisten. Filmen er den sande historie om mafialejemorderen, Frank Sheeran, der var med til at myrde fagforeningslederen Jimmy Hoffa. Mon ikke vi er ude i en Oscar-favorit? Fun fact: Scorsese har brugt en særlig ’de-aging’-teknologi, en ny effekt, der får skuespillerne til at se op til 30 år yngre ud. Den tre og en halv time lange film udkommer på Netflix 27. november – men får også biografpremiere i begrænset omfang i København, Aarhus og Aalborg.

Godt nyt til Leonard Cohen-fans

Leonard Cohen Gl stand´LIME

Hallelujah, nu er den kommet til Danmark. ‘Leonard Cohen: A Crack in Everything’ kommer hele vejen rundt om Cohens mangefacetterede liv og værker på Kunstforeningen Gl. Strand i København. Her fortolker 13 internationale samtidskunstnere og 20 musikere ham – blandt andet Steen Jørgensen og Katinja Bjerregaard. Udstillingen, der trak køer langt ud på gaden, da den for præcis to år siden blev præsenteret i Cohens fødeby, Montreal, inviterer dig også til at være med i flere interaktive værker – en anderledes, sanserig og inddragende oplevelse. Kan opleves frem til 13. april 2020. Se mere på www.glstrand.dk

Hør musik efter dit humør

Moodagent

Kender du det, at du har lyst til at høre noget musik, der passer til lige præcis det humør, du er i lige nu? Det er nu muligt med den nye musiktjeneste, Moodagent. Her kan du skrue op og ned på fire humørsliders, der indikerer stemninger som sensualitet, ømhed, glæde og aggressivitet – og tempo. Dine personlige valg giver dig så en spilleliste, der passer perfekt til dig og dit humør. Læs mere på moodagent.com.

Tag en tur med Cityringen

cityring metro rådhuspladsen

Udforsk din hovedstad med den nye Cityring. Besøg de 17 nye metrostationer, nyd arkitekturen og stig op og udforsk pladserne og bylivet. Det er magisk at kunne stige op fra undergrunden på Assistens Kirkegården, eller lige foran Marmorkirken og nyd at Kongens Nytorv og Rådhuspladsen er pakket ud og står åbne og nyrenoverede.
Læs mere om metroen, stationerne og pladserne på m.dk

Gå på opdagelse i naturen med digital naturguide

Bulbjerg
Bulbjerg

Tag de gode vandresko på og hæld varm kakao på termokanden og gå ud i naturen og få en på opleveren. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde guides og oversigter over seværdigheder i hele landet. Få et overblik over seværdigheder, aktiviteter i området, hvilke dyr og planter der lever i området og meget, meget mere. Det er ganske gratis, så det bliver ikke bedre
Find din lokale naturperle her

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto