Æggemuffins med grøntsager og kylling
Æggemuffins er en mættende og sund lille sag til madpakken - server med lidt grønt i stave til.
Ingredienser
12 små eller 6 store muffinforme personer
Det skal du bruge
- 2 store gulerødder
- 1 squash
- 1-2 kyllingebryster, kogt eller stegt
- 5 store æg
- 1 dl mælk (kan udskiftes med endnu et æg)
- 2 tsk. salt
- Flydende magarine eller oliespray
- 12 små eller 6 store muffinforme
Æg er fyldt med gode proteiner, som holder dig mæt, lang tid efter du har spist dem. Sammen med kylling og grøntsager er æggemuffins et sundt og lækkert alternativ til ungernes frokost. Velbekomme!
Sådan gør du
Skræl gulerødderne. Skær grøntsager og kylling i små tern, eller riv grøntsagerne, hvis det er til mindre børn. Smør muffinformene med flydende margarine, smør eller oliespray. Fordel grøntsager og kød i formene. Pisk æg, mælk og salt sammen. Fordel æggemassen i formene. Bag muffinsene i ovnen ved 180 grader varmluft. Store muffins skal have cirka 20-25 minutter og små skal have cirka 10-12 minutter.
Læs også: Lækre pirogger med fyld til madpakken
Opskriften er fra bogen ‘Sunde madpakker’ af Kaja Nymand, der ud over inspiration til madpakken også giver dig opskrifter på basisbrød, små snacks og fin indpakning. Fra Lindhardt og Ringhof, 199 kr.