Frangipane med jordbær

Med denne simple jordbærdessert kan du nemt imponere dine gæster eller nyde en lækker kage i hverdagen.

jordbær

Ingredienser

6 personer

Det skal du bruge

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • Evt. 1 tsk. mørk rom
  • 25 g hvedemel
  • Ca. 250 g jordbær
  • Lidt smør og rasp til formene
Til servering
  • Vaniljeis eller mascarpone

Den franske frangipane er her fyldt op med jordbær, der både gør den frisk, lækker og ikke mindst smuk at se på. Skal du fremtrylle en lækker kage, så overrask de søde munde med denne jordbær-frangipane.

Prøv også: Æblekage med sprød crumble

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader. Blend mandler og hasselnødder til fint mel. Pisk smør, sukker, æg og eventuelt rom sammen med elpisker. Vend nøddemel og hvedemel i dejen til sidst. Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Smør seks små tærteforme eller en stor tærteform med smør, og drys med lidt rasp. Hæld mandelcremen i formene, fordel jordbærskiverne ovenpå, og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter.

Tip! Skyl altid jordbærrene med stilken på. Fjerner du stilken først, kommer der vand ind i bærret, som ødelægger smagen.

Lad kagerne afkøle på en rist, og vend dem først ud af formene, når de er helt kolde. Server eventuelt kagerne med en skefuld god vaniljeis eller mascarpone rørt med lidt vanilje og fintrevet citronskal.