Fuldkornspasta med grønkål, chili og pancetta

De fleste dage må det gerne gå stærkt med at få maden på bordet. Med denne pastaret har du mad på under 30 minutter.

Ingredienser

  • 400 g fuldkornspastaskruer
  • 200 g pancetta
  • Olivenolie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 1 frisk rød chili
  • 300 g frisk grønkål
  • 1 ½ dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 25 g parmesan
  • Skal af ½ usprøjtet citron

Når familien kommer hjem efter en travl dag, må det gerne gå lidt tjept med at få aftensmaden på bordet. Med denne simple pastaopskrift skal du ikke bruge mere end 30 minutter og retten står på bordet. Inden servering kan du eventuelt rive frisk parmasan ud over den varme pastaret.

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og hold pastaen varm. Skær pancettaen i tern. Opvarm en pande med lidt olie, og steg pancettaen, til den er gylden og sprød. Tag pancettaen af panden, og lad den dryppe af på et par stykker køkkenrulle.

Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Halvér chilien på langs, rens den, og hak den fint. Skyl grønkålen. Skær den grove stok fra, og hak grønkålen ekstra fint med en skarp kniv. Opvarm en dyb pande med olie, og steg først skalotteløg i 1-2 minutter. Vend chili og grønkål i. Steg videre ved middelvarme i 3-4 minutter, til kålen falder lidt sammen. Vend den stegte pancetta i sammen med fløden, og skru op for varmen, så fløden koger lidt ind. Vend de friskkogte pastaskruer sammen med grønkålsblandingen, og varm retten hurtigt igennem. Smag godt til med salt og peber.

Prøv også: Pitabrød med karrystegt rødspætte og persilledressing

Servering

Anret i varme, dybe tallerkener, og server med friskrevet parmesan og et drys fintrevet citronskal på toppen.

Tip! Hvis du bruger frisk pasta i stedet for tørret pasta, går det ekstra hurtigt med at få pastaen kogt.