Kanelsnegle med chokolade & blåbær

Har du 90 minutter, kan du forvandle en trist og råkold eftermiddag til en dejlig familiehyggedag med en saftig blød kanelsnegl.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 dl letmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 250 g hvedemel
  • Lidt mælk til pensling
  • 10-12 muffinforme af metal eller silikone
  • 10-12 muffinforme af papir
  • _
  • Blåbærfyld:
  • 60 g blødt smør
  • 4 spsk. muscovadosukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g blåbær

På en efterårsdag hvor det regner uden for, er der ikke noget bedre en lun snasket kanelsnegl. Med opskriften her har kanelsneglen fået en opgradering med mørk chokolade og saftige blåbær.

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den over gæren. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen. Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter.

Prøv også: Frangipane med jordbær

Blåbærfyld

Lad smørret blive blødt på køkkenbordet, og rør det sammen med muscovadosukker, finthakket chokolade og blåbær. Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør blåbærfyldet jævnt ud over dejen. Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse. Skær den i 10-12 stykker, og placer sneglene i papirforme, og put så hver snegl i en fast muffinform. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl sneglene med lidt mælk, og bag dem i en 180 grader varm ovn i cirka 20 minutter.