Krebinetter og flødekogte gulerødder med estragon

Krebinetter er en klassisk dansk ret. De fleste har fået krebinetter hos bedsteforældrene, men det er også en ret, som er nem til hverdag.

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 3 spsk. grahamsmel
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning
  • _
  • Flødekogte gulerødder:
  • 2 skalotteløg
  • 700 g gulerødder
  • Olivenolie til stegning
  • 1 spsk. sød sennep, for eksempel dijonsennep med honning
  • 2 ½ dl piskefløde
  • ½ tsk. tørret estragon
  • Saft af 1 citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • _
  • Tilbehør:
  • 800 g små kartofler
  • Salt
  • _
  • Til servering:
  • 1 bundt frisk estragon

Tilbehør

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.

Sådan gør du

Pil skalotteløgene, og hak dem groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler på langs. Opvarm en dyb pande med olie, og steg løg og gulerødder i cirka 5 minutter ved middel varme, uden at de tager farve. Tilsæt sennep, estragon og fløde. Lad saucen småkoge, til fløden er tyk og cremet, og gulerødderne er møre med lidt bid. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Prøv også: Focaccia med revet æble og timian

Form det hakkede kød til 4 krebinetter, og vend dem i en blanding af grahamsmel, salt og peber. Opvarm en pande med olie, og steg krebinetterne i cirka 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegt. Anret krebinetterne med de kogte kartofler og flødekogte gulerødder. Top med frisk estragon.

Tip! De flødekogte gulerødder smager også godt som tilbehør til frikadeller, hakkebøffer eller stegt kylling.