Pasta med ricotta og røget laks

Pastaretter er altid en favorit, og så er den ofte nem og hurtig at lave. Nyd en pastaret med ricotta og røget laks.

Ingredienser

  • 400 g grønne asparges
  • 500 g frisk pasta, fx pappardelle
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt dild
  • 1 spsk. kapers
  • 200 g røget laks i skiver
  • 100 g ricotta (italiensk friskost)
  • _
  • Citronmarineret squash:
  • 1 squash
  • Revet skal og saft af ½ citron, usprøjtet
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Her får du opskriften på en nem hverdagsret med ricotta og røget laks. Den passer godt til, hvis det skal gå lidt hurtigt med at få aftensmaden på bordet.

Prøv også: Persillefrikadeller med lynkogte grøntsager

Sådan gør du

Skær squashen i skiver. Bland med de øvrige ingredienser. Bring en stor gryde med cirka 3 liter vand i kog. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær aspargeserne i mindre stykker. Læg dem i det kogende vand i 1 minut, tag dem op, og hold dem varme.

Kog pastaen efter pakkens anvisning i det varme vand. Hak purløg og dild, og vend det i den afdryppede pasta sammen med asparges, kapers, røget laks og ricotta. Anret med citronmarineret squash.

Tip! Prøv også at putte ærter i retten for endnu mere smag.