Persillefrikadeller med lynkogte grøntsager

Frikadeller er altid en favorit hos børnene. Her finder du en nem og overskuelig opskrift, når aftensmaden skal gå lidt stærkt.

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mælk
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • _
  • Grøntsager:
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt små gulerødder
  • 1 bundt kørvel
  • 1 bundt purløg
  • 400 g frisk pasta
  • _
  • Olie-eddike-dressing:
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Når du har fri fra arbejde og cykler ned for at handle, er det rart at vide, at du nemt og hurtigt kan smække en aftensmad sammen. Frikadeller er altid et hit hos børnene og med et bundt persille kan du give de små brune favoritter et twist. Hertil kan du bruge sæsonens grøntsager skåret i grove stykker og koge pasta til.

Sådan gør du

Rør hakket kød sammen med æg, salt, peber, havregryn og mælk. Skyl og hak persillen. Rør det i farsen sammen med hakket hvidløg.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og lad dem afdryppe. Bræk de nederste ender af aspargesene.

Skræl eller skrub gulerødderne. Kog grøntsagerne i en gryde med spilkogende vand i tre minutter. Hæld vandet fra.

Hak kørvel og purløg fint. Vend det med grøntsagerne.

Prøv også: Fuldkornspasta med grønkål, chili og pancetta

Olie-eddike-dressing

Rør ingredienserne sammen.

Vend dressingen med grøntsagerne.

Server persillefrikadellerne med de lynkogte grøntsager og den friskkogte pasta.

Tip! Spis grøntsager efter årstiden. Så vil du automatisk spise mere varieret og få flere forskellige grøntsager året rundt.