Quinoasalat med asparges­broccoli

Januar kalder på sprøde salater fulde af vitaminer og smag. Prøv denne lækre sag.

Quinoasalat - sunde salater - lime.dk
Quinoasalat med aspargesbroccoli, rødbede og avocado.

Ingredienser

  • QUINOASALAT
  • 150 g rød quinoa
  • 200 g rødbeder
  • 2 håndfulde rødbedeblade (mangold)
  • 2 modne avocadoer
  • -
  • Stegt aspargesbroccoli:
  • 250 g aspargesbroccoli
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • -
  • Sesamdressing:
  • 4 spsk. sesamolie
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • -
  • Til servering:
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g ristede hampefrø
  • 2 limefrugter
  • |

Quinoa har et højt proteinindhold og indeholder mange fibre og sunde fedtsyreprofil, så det er bare med at få det lille frø implementeret i kosten, hvis du vil være lidt sundere i 2018. Skåret i tynde strimler kan de dybrøde rødbeder sagtens anvendes i rå form.

Velbekomme!

Sådan gør du

  1. Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad quinoaen afkøle lidt.
  2. Stegt aspargesbroccoli: Skyl aspargesbroccoli, og skær den nederste del af stilken af. Steg broc­colien i olie på en pande ved høj varme sammen med chiliflager, salt og peber i 4-5 minutter. Ryst panden, så de bliver jævnt stegt på alle sider.
  3. Sesamdressing: Rør sesamolie og limesaft sammen. Krydr dressingen med salt og peber.
  4. Skræl rødbeder, og skær dem i strimler med en spiralizer, en tynd-skræller eller et mandolinjern. Skyl og tør rødbedebladene. Halvér avo­cadoer, fjern stenen, og skær avocado-kødet i skiver.
  5. Servering: Fordel quinoa, broccoli, rødbedeblade og avocado i 4 skåle. Top med strimlet rødbede, og drys med sesamfrø og ristede hampefrø. Dryp sesamdressing over, og læg ½ limefrugt ved hver anretning.