Vi er gået adventskranse-amok!

Teamet bag LIME har haft gang i sløjfer, gran og kogler og kreeret adventskranse. Se, hvor forskellige resultaterne blev.

redaktionens adventskranse

De fleste her på redaktionen synes, at det er super hyggeligt at tænde ét lys af gangen hver søndag i advent. Kransen bliver dog ofte lidt en sidste-øjebliks-ting vi laver, fordi første advent på en eller anden måde altid kommer lidt bag på os. I år har redaktøren dog bestilt et billede af de personlige kranse i lidt god tid, så du (måske) kan blive inspireret til din egen. Om ikke andet, så havde vi hvert fald meget sjov ud af at sammenligne de meget forskellige resultater.

Glædelig advent fra os!

Julies adventskrans: Kubus lysestagen

Hjemme hos mig står der, som i så mange andre hjem, en Kubus lysestage på spisebordet. Jeg har som sådan ikke en fast tradition i forhold til, hvordan min adventskrans skal se ud, men jeg har altid haft en adventskrans stående, da jeg forbinder det med hygge, og synes det er en rigtig fin tradition, som jeg gerne vil holde fast i. Faktisk betyder advent ret meget for mig, og jeg går meget op i at man samles enten om morgenmaden, æbleskiverne eller juleslikket, når lyset tændes hver søndag. De seneste par år, har jeg valgt at pynte lysestagen med lidt julepynt. I år valgte jeg at gå ud og købe lidt grønt, som jeg har bundet fast med sytråd, og så fandt jeg fire julede glimmer ”kogler”, som jeg har hængt om hvert lys. Min adventskrans er super enkel og hurtig at lave.

julies adventskrans

Malenes adventskrans: Den bæredygtige

Jeg plejer ikke at pynte så meget op til jul, men jeg har længe tænkt, jeg gerne ville genbruge nogle af mine syltetøjsglas – og så var det jo et oplagt kreativt projekt med en adventskrans. Glassene er forskellige former og størrelser, og så har de fået et tal bundet på og blevet dekoreret med en hvid tusch. Jeg kan godt lide idéen om at genbruge mine ting, og samtidig give det mit hjem et personligt præg. Jeg har brugt LED-fyrfadslys, som er bedre for miljø og indeklima, men almindelige fyrfadslys kan også sagtens bruges.

Advents krans

Trines adventskrans: Med mormors prismer

I mange år har jeg bundet min egen grankrans, men for et par år siden besluttede jeg, at jeg hellere vil bage med børnene end at bande over en dum grankrans første søndag i advent. Nu stiller jeg fire bloklys på et fad og dekorerer med prismer, som jeg har pillet af en lampe, jeg arvede efter min mormor og morfar. Jeg husker, at jeg som barn tit pudsede prismerne med min mormor, nu sender jeg hende en kærlig hilsen hver jul, når de ligger og skinner på mit adventsfad.

Trines adventskrans

Læs også også: Julekrans i nordisk stil

Marias adventskrans: Den børnevenlige

Min datter er fire år og synes, at det er en fest at hjælpe med at pynte. Det er lige meget om det gælder pynt af kager, borde eller som denne gang en adventskrans. Så længe hun kan arrangere og være med, så er alt godt. Derfor besluttede jeg, at løsningen i år skulle være min mormors gamle fad med bloklys. Hertil havde jeg købt kogler og røde bær, og så havde Vita selv fundet en grangren på vejen fra børnehave, som jo var helt perfekt. Hun fik lov at smide det hele i fadet, og så var alle glade.

Adventskrans

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto