Ren natur: 4 aktiviteter med et miljøvenligt tvist

Det behøver bestemt ikke være helligt og kedeligt at have det sjovt sammen med familie og venner, mens I er med til at holde en ren natur. Få fire gode tips her.

Hold naturen ren når familien er på picnic

Nyd sommeren med god samvittighed ved at sikre en ren natur. Især, når du nu alligevel skal ud i det blå og lave den ene sjove udendørs aktivitet efter den anden. Vi giver her vores fire bud på, hvad du kan give dig til i sommeren!

4 tips til at sikre sjove aktiviteter med ren natur

Få vind i håret når du suser gennem kanalerne eller forvandl picnicen til en skattejagt efter plastik!

1.

Strandtur med ekstra gevinst

Ingen sommerferie uden strandture, og når I alligevel ligger og daser i sandet, kan I lige så godt deltage i Kystlotteriet. I hvert fald hvis I holder ferie i Nordjylland. Fire nordjyske kommuner er nemlig gået sammen om et lotteri, hvor I kan deltage i konkurrencen om fine præmier ved at fylde en sæk med affald fra stranden. Hent jeres lod og en sæk i en af de opstillede bokse på stranden, og gå på jagt efter affald, der er skylletop i sandet. Det kan være alt fra plast til metal, glas og papir. Når sækken er fuld, stiller I den på stranden og giver Kystlotteriet et praj via appen ‘Giv et praj’.

2.

Tag på eco-camping

Der findes efterhånden flere campingpladser i Danmark, som er såkaldt Green Key-certificeret. Det vil sige, at stedet lever op til en række miljørigtige kriterier og er blevet officielt inspiceret og bedømt. Det kan blandt andet betyde, at stedet kun bliver oplyst af LED- og sparepærer, at de sorterer alt affald, opvarmer deres bygninger med træpiller, eller at de har installeret solceller. Nogle sælger måske også kun økovarer i feriebutikken. Se for eksempel nærmere på Odsherred, Hanstholm, Thurø, Stevns, Ærøskøping, Marstal, Husodde eller Helsingør Camping.

Vidste du, at… 80 procent af plastikaffald her fra landjorden ender under havets overflade af forskellige årsager?

Kilde: Plastindustrien

3.

Sejl i kajak, og hiv skrald op af vandet

Drømmer du om at komme ud at padle i Københavns smukke kanaler, så snup en tur i Miljøkajakken hos Kayak Republic. Du kan låne den helt gratis i to timer, hvis du blot hiver det skrald op af vandet, du møder på din vej. Du skal helst have minimum 10 stykker affald med tilbage. Miljøkajakken er en dobbeltkajak med masser af plads, så den kræver ingen erfaring med at ro i kajak.

4.

Tag på skovtur – med pose og affaldstang

En hyggelig picnic i det grønne er en oplagt aktivitet i sommerferien, hvor hele familien kan spise lækker mad, nyde naturen og det langsomme ferietempo. Når I nu alligevel er i skoven, kan I lige så godt deltage i Hold Danmark Rents kampagne ‘Ren natur’. Den går ud på at holde naturen fri for sodavandsdåser, slikpapir, juicekartoner og plastikposer, som det ellers vil tage naturen op til 500 år at nedbryde. Hvis I tilmelder jer på rennatur.org inden, så modtager I indsamlingsudstyr og jeres helt egen rute. Læs mere her.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto