Sådan klarer du nemt rengøring af bilen indvendig

Trænger det indvendige af din bil til en kærlig hånd? Så snup syv gode tips og tricks til, hvordan du bedst klarer rengøringen af din bil, som vi har lavet i samarbejde med Circle K.

Støv og snavs har det med at snige sig ind i bilen på den ene eller anden måde. Efter en dejlig sommerferie, er bilen sikkert fuld af sand på gulvet, is-pletter på sæderne og uanede mængder af glemte sager og slikpapir under sæderne. Det er tid til en større omgang af rengøring af bilen indvendig. Og bare rolig, det behøver ikke tage langt tid.

7 tips til rengøring af bilen indvendig

Få gode tips og tricks til, hvordan du bedst kommer snavs, bakterier og lugt til livs.

1.

Fjern måtter og bank dem fri for støv

Start med at fjerne måtter både foran og bagved i bilen. Find et solidt sted at banke dem af på, så sand og andet støv let fjernes. Afhængig af hvilke slags måtter du har, kan du smide dem i vaskemaskinen ved normal vask.
Har dine måtter fået svære pletter, kan du smække pletfjerner på, inden du smider dem til vask.

2.

Fjern skrald og støvsug bilen

Inden du støvsuger bilen, så husk at fjern skrald og papirrester, der gemmer sig imellem eller bag sæderne. Det kan være en god idé at bruge støvsugeren på tankstationens pusleplads, fordi du har god plads til komme ordentlig rundt om bilen, og så du undgår at slide på ikke din egen støvsuger. Du kan som regel nå at støvsuge bilen på et enkelt møntindkast

Husk at støvsuge (med et mundstykke) i alle hjørner, også i revnerne mellem sæderne og i bagagerummet. Sørg for at løfte måtterne og tjekke at der ikke er kommet fugt.

Psst! Hvis du har svært ved at fjerne katte- eller hundehår, kan du tage en opvaskebørste eller stiv skurebørste og skrabe hårene sammen før du støvsuger dem op.
3.

Rens vinduer

Bilruderne kan nemt blive fulde af fedtede fingre og næser der er blevet trykket flade mod ruden. Her kan du tage vinduesrens i brug både indvendig og udvendig. Og når du alligevel er i gang, kan du med en snuptag også fikse bak- og sidespejlene.

Rul vinduet lidt ned, så du også får rengjort toppen af vinduet, der er gemt under gummilisten.
4.

Tør glatte overflader med en blød klud

Tør alle flader af indvendig. de er sikkert blevet støvede og plettede. Brug evt. en blød mikrofiber klud til at aftørre glatte overflader som frontpanelet, rattet og gearstangen. Husk især rattet, fordi her gemmer der sig flere baktusser end på et offentligt toilet. Er der hjørner og og revner, som er svære at komme til, så brug en pensel, hvor hårene kan nå helt ind i alle hjørner.  Rengør med et almindeligt universalrengøringsmiddel opløst i vand. Undgå at bruge plejemidler på rattet og pedalerne, du risikerer, at de bliver glatte, så du nemmere mister grebet.

Tip! Brug en blød pensel til afstøvning af ventilationsdyser- og gitre.
5.

Rens sæderne med skumrens

Til rengøring af dine sæder, kan du bruge skumrens. Det er især effektivt, hvis der over tid er kommet kaffe-, juice- eller colapletter. Start med at spraye skumrens på det ønskede område og brug en blød børste for ekstra virkning og tør så efter med en mikrofiberklud. Sørg for at lufte godt ud i bilen efterfølgende og give det nok med varme, så det kan tørre.

Psst! Husk at lufte ud i bilen, både når du støvsuger og bruger rengøringsmidler.
6.

Rens måtter med eddike og opvaskemiddel

Har du gummimåtter i bilen, kan du som alternativ til rengøringsmiddel bruge en opløsning af eddike og opvaskemiddel. Opvaskemiddel er et ret effektivt middel til at fjerne fedt, snavs og pletter, og eddike fjerner både kalkpletter, og er en effektiv bakterie- og lugtdræber.
Hvis du ikke lige har en blanding af eddike og opvaskemiddel, kan du også spule dine måtter med en vandslange.

7.

Afslut med en tur i bilvasken

Nu er du færdig med den indvendige rengøring! Her kan du så overveje om bilen også liiige trænger til en tur i bilvasken, så rejsestøvet bliver spulet af, og du får en flot, velduftende og skinnende bil både indvendig og udvendig.

Du kan pusle om din bil hos Circle K

Foretrækker du altid at have en ren og rydelig bil? Hos Circle K kan du støvsuge og vaske din bil, og finde et stort udvalg af rengøringsartikler til din bil. Hvis du har brug for hjælp til, hvilken olie, køler- eller bremsevæske netop din bil skal bruge, så kan du nemt tjekke det på circlek.dk. Du kan også få hjælp og vejledning på en af de 224 Circle K stationer, der findes i Danmark. Og bagefter kan du passende belønne dig selv med en frisklavet smoothie eller en god kop kaffe til turen videre.

Cirkel K tankstation

Kilder: FDM.dk, idenyt.dk, daekonline.dk

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto