Restemad med and (som er ekstra lækkert)

Det er ikke så tit vi spiser and, så restemad efter mortensaften og jul kan være superlækkert. Det hele bliver ekstra lækkert når burgeren, risottoen eller salaten er fyldt med lækkert andekød.

restemad med and - burger | LIME

Det er næsten uundgåeligt ikke at have rester efter en and, og det kan godt betale sig at pille skroget godt, for der er mange lækre muligheder for at lave restemad med and. Disse lækre ideer, behøver ikke at være lavet af rester, du kan sagtens købe et andebryst og lave retterbe fra bunden, hvis du ikke lige står med et skrog fra juleaften eller mortensaften.

Nudelsuppe med and

En lækker klar suppe med andestykker, sprøde grøntsager og nudler

nudelsuppe med and

Tip! Du kan koge suppe på andeskroget, tøm grøntsagsskuffen og lade grøntsagerne koge med, så suppen får kraft og smag

Burger med and

Tænk burger med ”pulled duck” – super lækker mad til dagen derpå.

Burger med and - restemad | LIME

Tip Har du rester fra rødkål, så brug den eller brug fermenteret kål, hvis du har det.

Risotto med and

Lækker cremet risotto med andekød, parmesan og svampe

risotto med and og svampe - anderester | LIME

Grønkålssalat med and og granatæble

Lav en lækker sprød salat med sprød grønkål, granatæble eller tranebær, valnødder, kogt quinoa og anderester

grønkålssalat med and

Tip! salaten er også lækker med rå rødkål eller spidskål.

Friske forårsruller

Lav friske forårsruller, med agurk, gulerødder, forårsløg, friske krydderurter og selvfølgelig andekød dagen derpå. Det er friskt og lækkert og smager slet ikke tungt.

friske forårsruller med and

Tip! du kan bruge rispapir, men du kan også bruge minitortillas til at lave rullerne af

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto