Her er det perfekte flytte-hjemmefra-kit

Tiden flyver afsted og pludselig skal dit barn stå på egne ben. Bliv klogere på, hvad du skal sende med i bagagen, når dit barn flytter for første gang.

Rodalon flytte hjemmefra

Din unge er klar til at flyve fra reden, og du vil gerne give dit ét og alt den bedste start på livet i eget hjem. Gryder og håndklæder, har du sikkert allerede tænkt på. Men her er det flytte-hjemmefra-kit, dit barn i virkeligheden får brug for.

1. Røg i køkkenet

Det kan være en virkelig god idé at købe en røgalarm til dit barns nye hjem, også selvom sandsynligheden for ildebrand heldigvis er lav. I virkeligheden får røgalarmen nok den funktion, at den siger til, når den hjemmebiksede lasagne har fået en anelse for meget i ovnen. Men god at have – dét er den!

2. Skimmel og snavs

– nej tak! En førstegangsbolig er næsten aldrig perfekt – i hvert fald sjældent skinnende ny. Et af de steder hvor det hurtigt bliver synligt, at det er unge og uerfarne hænder, der står for rengøringen, er på badeværelset, så giv dit barn en gulvspand med de mest nødvendige rengøringsmidler med.

Rodalon rengøring

Små brune prikker i badet er et af de første tegn på skimmel, der i slemme tilfælde kan give hovedpine og koncentrationsbesvær, hvis man ikke slår det ned i tide. Heldigvis er det nemt at slippe af med igen med de rette midler, prøv for eksempel Rodalon Skimmel, der kan sprayes på alt fra loft til tapet og fliser. Så er den ét-værelses klar til kærestebesøg igen!

Hvad er Rodalon Skimmel?

Med Rodalon Skimmel-spray i hånden, er selv de mest uprøvede rengøringshænder helt klar til at bekæmpe skimmel, sporer og alt, der hører til den problematik. Den unikke kemiske sammensætning er nemlig specielt udviklet til at fjerne skimmel effektivt. Lad Rodalon Skimmel sidde et kvarters tid på det område, der skal gøres rent, gnub lidt med en skuresvamp og skyl så til sidst af med vand.

3. Hammer-hammer-fedt

En værktøjskasse med det allermest nødvendige som for eksempel hammer, skruetrækker, vaterpas, skruer og søm vil i den grad score point – og du slipper for at skulle komme susende, når dit barn vil have et billede af idolerne op på væggen.

4. Forlæng mulighederne

Når dit barn skal nyde, at det kan binge tv-serier i timevis i sengen på en solskinsdag, uden at blive forstyrret af mor, så skal han eller hun da ikke gå ned på strøm – og vi ved godt alle sammen, at stikkontakter aldrig er der, hvor vi har brug for dem. Så find en masse forlængerledninger i gemmerne, og smid dem i kittet. Den dag idéen om at lave lektier udenfor i gården opstår, og der er brug for at trække strøm fra vinduet på 3. sal, vil dit barn indse, hvor genial du er.

Læs også om, hvorfor det er okay at stene Netflix

5. Mors take-away

Det sidste, du skal smide i dit barns flytte-hjemmefra-kit, er intet mindre end lidt hjemmelavet mad til fryseren. Du kan tro, der vil blive sendt varme tanker i din retning, når SU’en er brugt op, og det unge menneske kommer træt og sulten hjem på en helt almindelig onsdag. Uanset, hvor gammel man er blevet, er der intet som mors kødgryder.

Mind også dit barn om at…
  • Melde flytning på borger.dk
  • Melde flytning til PostNord
  • Give SU besked, så han eller hun får udeboende SU
  • Tilmelde sig licens på dr.dk/licens
  • Lave indbo- og ulykkesforsikring
  • Søge boligstøtte, hvis dit barn bor til leje

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto