Sådan fjerner du din rødvinsplet

Hverken mælk, danskvand eller salt kunne fjerne rødvins-pletter, men nu kan du se, hvad der rent faktisk virker lige her.

Sidst vi testede, hvordan man bedst fjerner en rødvins-plet, gik det ikke synderlig godt. Alle tre metoder ( med salt, danskvand, opvaskemiddel) efterlod en plet efter vask. Det er helt sikkert fordi, at rødvispletter er nogle af de værre, når det gælder om at efterlade farve, og dermed særligt svær at få af tøj såvel som møbler.

I anden runde har vi på opfordringer fra jer på facebook testet med glycerin, hvidvin og opvaskemiddel sammen med citron. Her viste hvidvin sig – ganske overraskende – at være en rigtig god metode og dermed en klar vinder. Efter en vask på 40 grader var rødvins-pletten helt væk. Så tusind tak for det tip!

Sådan gør du:

Hvis du vil bruge hvidvin til at fjerne din rødvinsplet, så læg blusen eller kjolen med pletten på i en balje. Hæld hvidvin over, og lad ligge i 12 timer. Derefter vasker du i vaskemaskinen på 40 grader.

Vild med taberne?

Glycerin: Put glycerin på pletten, og læg den i en plastikpose i 12 timer. Vask derefter i vaskemaskinen på 40 grader. Glycerin fjernede farven, men desværre ikke fedt-pletten.

Opvaskemiddel og citron: Put opvaskemiddel på pletten. Læg den i en plastpose i 12 timer. Dryp citronsaft over og gnid citron på pletten. Vask derefter på 40 grader i vaskemaskinen. Tricket med opvaskemiddel og citron fjernede umiddelbart pletten, men ved kig i skarpt lys, kunne den stadig anes svagt.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto