Overraskende nemt: Sådan fjerner du klistermærker

Har ungerne sat klistermærker på spejlet? Eller døren? Eller satte du den forkerte returlabel på din pakke? Så er der ingen grund til panik. Det tager nemlig to minutter at fjerne klistermærker med en ting, du nok allerede har på badeværelset.

Har du uvorne unger, som sætter klistermærker på alle overflader? Det er intet mindre end p….irriterende, for det kan være noget rigtigt juks af fjerne.

Nogle klistermærker er nærmest umulige at kradse af, fordi de bare smuldrer i tusind stykker, sidder fast under neglene og efterlader en masse klister på dine overflader.

Kender du det?

Så har vi heldigvis fundet det ultimative trick til at fjerne klistermærker fra de fleste overflader. Og det er uden at ødelægge overfladerne eller efterlade limrester, du skal bakse med bagefter.

Se, hvordan i videoen i toppen af artiklen, eller læs trin for trin længere nede. Det er supernemt, og du er klar til at fjerne (næsten*) alle klistermærker på bare to minutter.

Fjern klistermærker med føntørrer

Det bliver nærmest ikke nemmere at fjerne klistermærker end med denne metode – for det kræver kun et enkelt redskab. Alt, du skal bruge, er en helt almindelig:

  •  Føntørrer (gerne med kold luft-funktion)

That’s all! Med en helt almindelig føntørrer kan du fjerne klistermærker fra både pap, træ og spejle/glas.

Sådan gør du: Tænd føntørreren og varm klistermærket godt op. Det kan godt tage et par minutter alt efter størrelsen. Limen på klistermærket bliver varmet op, så det slipper overfladen, når du skal pille det af. Og så efterlader det ikke limrester!

Det virker desuden også på “gamle” klistermærker, hvor limen er tørret ud.

Skånsom metode

Metoden er faktisk så skånsom, at du, efter at have varmet klistermærket op, kan fjerne det fra både pap og papir uden at ødelægge den sarte overflade.

Det er ikke med i videoen, men vi lavede et testforsøg med et kæmpe klister-label, der sad på en pakke. De er normalt umulige at fjerne, uden at rive pappets overflade i stykker – men det lykkedes os altså ved at varme det op først. Ved at få gamle adresselabels af kan du genanvende papæsker og -emballage til din næste forsendelse (i stedet for at smide dem ud).

Da vi fjernede klistermærket på spejlet, blev glasset MEGET varmt. Ikke nok til at blive brændt, men man skal lige passe på fingrene undervejs. Metoden virker både på spejl- og glasoverflader, men det er desværre ikke muligt at fjerne etiketter fra syltetøjsglas på denne måde. Vi har testet!

Træoverflader kan være lidt sarte over for varme, og er du i tvivl om, om dit bord eller din dør kan holde til at blive varmet op, anbefaler vi, at du bruger en føntørrer med kold luft-funktion. Sørg for at veksle mellem varm og kold luft og tag eventuelt klistermærket af i etaper.

*OBS: Du kan ikke bruge føntørrer-metoden til at fjerne klistermærker fra plastikoverflader. Plastikken bliver blød og kan smelte – og du kan ødelægge den ting, klistermærket sidder på.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto