Sådan folder du et stræklagen

Taber du også kampen mod stræklagnet, når det skal foldes? Ikke mere – vi viser, hvordan du folder det til en helt perfekt firkant, der kan ligge sammen med sengetøjet.

Et stræklagen er tæt på umuligt at folde sammen – og mange opgiver kampen mod den uregerlige elastik.

I stedet for en pænt foldet firkant, der kan ligge sammen med sengetøjet, ender stræklagner oftest som en rodet bunke stof, der fylder meget mere, end de burde. Kender du det?

MEN VI HAR KNÆKKET KODEN! Det er faktisk muligt at folde sit stræklagen lige så pænt som det øvrige sengetøj. Og vi deler hemmeligheden med dig i videoen i toppen af artiklen. Det kan godt se lidt kringlet ud, men det er det altså ikke, når først du har fanget teknikken.

Det kan være, du skal se den et par gange (eventuelt mens du står med dit eget lagen), men for god ordens skyld har vi også skrevet alle trinene ud i punktform, hvis du har brug for at læse dig til det også.

Sådan folder du et stræklagen trin for trin

Virkede det kompliceret i videoen? Så læs med her og se videoen igen. Sæt eventuelt YouTube til at spille videoen til at afspille i halv hastighed. Det gør du på det lille tandhjul nederst i videoens vindue.

Foldet stræklagen, trin for trin: 

  • Start med at have dine hænder inde i lagenets vrangside. Det skal være de to hjørner med den korteste afstand (lagnets bredde)
  • Vend vrangen på de to hjørner, du har fat i – og kun hjørnerne, ikke resten af lagnet.
  • Vend lagenet om, så du nu står med hænderne i de samme hjørner, du lige har vendt. Vrangsiden skal vende udad.
  • Før højre side af lagnet over mod venstre side. Fold højre hjørne ud over den venstre, så retsiden vender udad igen.
  • Flyt hjørnet fra din venstre hånd over på din højre. Lagnets langside skal glattes ud, og de to hjørner skal sidde på din venstre hånd på samme måde, som de sidder på din højre.
  • Gentag foldeteknikken én gang til og før højre hjørne over det venstre. Overtag hjørnet med din højre hånd og glat langsiden ud med din venstre.
  • Læg lagnet ned på en stor, glat overflade – et bord, en seng eller lignende. Glat lagnet for folder og krusninger.
  • Fold den øverste tredjedel af lagnet over midten, glat ud og fold den nederste tredjedel. Det sidste stykke af lagnet skal også foldes i tredjedele og glattes til sidst.

Voilá! Et styks foldet stræklagen, der ikke er krøllet eller fylder!

Nu kan det både lægges på hylder eller i skuffer sammen med resten af dit sengetøj, inden det skal på madrassen igen.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto