Sådan holder din salat sig bedst i køleskabet

Salaten er en af de slemme til hurtigt at blive kedelig, brun og slatten i køleskabet. Find ud af, hvordan du bedst opbevarer den, så du undgår madspild.

Salat er blandt de madvarer, der alt for ofte ender i skraldespanden, fordi det når at blive brunt, kedelig og slatten, inden vi får det på tallerkenen. Derfor har LIME testet, hvordan salat egentlig holder sig bedst på køl en uge.

Vi har afprøvet tre metoder:

  1. At skylle hele salathovedet og putte det i en frysepose, inden det kommer på køl.
  2. At lade salaten blive i den beholder, du køber den i, uden at gøre noget ved den.
  3. At skylle hvert enkelt blad og opbevare salaten i en pose på køl.

Og vinderen var

Efter en uge i køleskabet var det klart metoden med at skylle hele salathovedet og opbevare det i en pose, der gav den mest sprøde og holdbare salat. Rådet er hermed givet videre.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto