Sådan laver du din egen skrabejulekalender

Lav din helt egen skrabejulekalender med garanti for gevinst. Du bestemmer nemlig selv, hvad de 24 felter skal indeholde.

Julestemning - lav din egen skrabejulekalender

Hvert år får du ni juletræer i skrabejulekalenderen fra kiosken, og hvert år bliver du lige skuffet over ikke at vinde en million kroner.

Men det skal være slut med skrabelodder uden gevinst, for det er super nemt at lave dem selv. Her er det kun fantasien, som sætter grænserne for indholdet – du bestemmer nemlig selv, hvad der skal være bag skrabefelterne.

Børnene vil helt sikkert synes, at juleaktiviteter og beskeder fra nisserne er et hit. Bedsteforældre vil elske små tegninger fra deres børnebørn. Din partner vil 110 procent elske en skrabejulekalender med søde beskeder… eller aktiviteter af lidt mere voksen karakter.

Sådan laver du en skrabejulekalender

Du skal bruge:

  • Akrylmaling
  • Opvaskemiddel
  • Pensel
  • Saks
  • Lineal
  • Tuscher eller farveblyanter
  • Karton
  • Malertape
  • Selvklæbende bogbind eller klar tape

Sådan gør du:

Start med at beslutte dig for skrabejulekalenderens udseende. Vil du have alle 24 felter på et enkelt stykke papir, skal du bruge et stykke karton i minimum A4-størrelse.

Start med at tegne de 24 felter op – her kan en lineal og blyant være en stor hjælp. Nummerér dem alle og fyld derefter felterne ud med det, der skal gemme sig bag skrabefelterne. Det eksempelvis kan være et symbol, en ledetråd eller en aktivitet.

Du kan også vælge at lave 24 ”skrabelodder” i spillekortsstørrelse, hvis det passer bedre til din kalender. Husk at give hvert skrabelod et tal fra 1-24. Markér og udfyld felterne, som skal skrabes frem.

Næste skridt er at dække selve skrabefelterne med plastik. Er felterne små, kan du sagtens nøjes med et stykke klar tape. Er felterne store eller i sjove former, er det lettere at klippe stykkerne til i gennemsigtigt selvklæbende bogbind.

Tip! Vælger du at dække hele skrabejulekalenderen med plastik, skal du huske at dekorere den færdig først – for eksempel med tuscher eller farveblyanter.

Nu er du endelig klar til at male skrabefelterne på din julekalender. Bland akrylmaling med opvaskemiddel i forholdet 1:1 og rør godt rundt. Du vælger selv, hvilke farver du vil bruge, og alle typer opvaskemiddel fungerer til blandingen.

Tag en pensel og mal skrabefelterne. Hvis det skal se knivskarpt ud, er det en god idé at indramme felterne med maler- eller maskeringstape, inden du svinger penslen. Læg i alt 2-3 lag maling, eller indtil man ikke kan se, hvad der gemmer sig. Lad malingen tørre helt mellem hvert lag, og tag ikke malertapen af, før det har sat sig helt.

Rigtig god fornøjelse! 😀

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto