Sådan pakker du bilen til ferien

Skal du på bilferie, så er den store udfordring at få pakket bilen, så det hele kan være der, og så det samtidig er sikkert at køre. I samarbejde med Circle K har vi samlet de bedste pakketips.

En ting er at få plads til alt bagagen, når du skal på bilferie, noget andet er at fylde den, så den er pakket forsvarligt. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvordan du fylder bagagerummet op, hvis bilen skal kunne køre sikkert og klare hårde opbremsninger eller et hårnålesving i franske alper.

10 tips når du feriepakker bilen

1.

Vær realistisk omkring din bilstørrelse

Du bør ikke overpakke din bil, det går udover din og dine passagerers sikkerhed. Lav eventuel en regel for hvor meget tøj og legetøj hvert familiemedlem må tage med.

2.

Pak det tungeste nederst

Det tungeste skal lægges nederst i bagagerummet, så bilens tyngdepunkt er så lavt som muligt. Det betyder, at den tungeste kuffert, villateltet og lignende skal ligge i bunden af bilen. Bruger du tagboks, så fyld den med den lette bagage.

3.

Pak som spillede du tetris

Pak tingene tæt, og vælg tasker og kufferter, som er nemme at stable og som har forskellige størrelser, så du kan pakke helt ud i krogene. At pakke en bil, er lidt som at spille tetris.

4.

Husk overdækningsnet

Det kan være fristende at pakke bilen helt til loftet, men du risikerer at bagagen skrider frem og ramme dig og dine passagerer i nakken, hvis du laver en hård opbremsning, eller lignende. Så sørg for at bagagen ligger stabilt og ikke rager op over bilens overdækningsnet eller hattehylde.

5.

Udnyt alt plads i bilen

Pladsen under bilens sæder og lommerne i bildøren er gode steder at fylde op med ekstra bagage, hvis altså ikke børnene allerede har indtaget dem med lege- og hyggeting til turen.

6.

Pak dit tøj i vakuumposer

Luft fylder, så hvorfor ikke pakke tøj og håndklæder ned i vakuumposer, som du tømmer for luft, så de bliver helt flade. Husk blot at medbringe en pumpe, som kan tømme poserne for luft igen, når du tager hjem, ellers får du et pakkeproblem senere.

Tip! Hvis du ikke har vakuumposer, kan du alligevel semi-vakuumpakke ved at lægge tøjet i plastposer, som du presser tomme for luft, inden du slår knude på (tænk på hvordan du pakker en sovepose).
7.

Sørg for at værdigenstande ikke er synlige

Forlader du din bil, så læg værdifulde genstande, som computer og tablets og mobiltelefoner et sted, hvor de ikke er synlige, for eksempel under bilsædet, eller endnu bedre i et aflåst handskerum eller i bagagerummet. Husk at undersøge med din forsikring hvordan de dækker i tilfælde af indbrud i din bil.

8.

Sikkerhed - hvert land sine regler

Det er en god ide at have en førstehjælpskasse med, så du altid har plaster m.m lige ved hånden. En advarselstrekant også god at have, også selv om din bil har katastrofeblink. Vær opmærksom på, at der er forskellige sikkerhedskrav i forskellige lande. Nogle lande kræver at du har gule sikkerhedsveste i bilen og andre, at du har en alkotester.
Se oversigt over sikkerhedsregler i Europa på FDMs hjemmeside her 

9.

Tjek dit dæktryk

Når din bil er tungt læsset, er det vigtigt, at du justerer dit dæktryk. I bilens manual kan du læse hvad dæktrykket skal være. I de fleste biler står dæktrykket også på indersiden af bildøren ved føresædet. Dæktrykket skal altid måles på kolde dæk. Så start med at justere dæktrykket inden du ruller ud på motorvejen og drager afsted på ferie.

10.

Uden mad og drikke...

Selvfølgelig skal der være mad og drikke til alle i bilen, men glem ikke lidt ekstra godt til chaufføren, som altid fortjener lidt ekstra forkælelse til turen. Når du alligevel skal stoppe for at tanke og børnene skal tisse af, så forkæl dig selv og familien med lækker kaffe, en forfriskende smoothie eller noget godt at spise. En lang tur i bilen bliver bedre, når maven bliver forkælet.

Stop og tank op hos Circle K

Hos Circle K sætter vi kvalitet og sikkerhed i højsædet, og vi er klar til at hjælpe dig, når du drager på ferie i bilen. Uanset om du holder ferie i Danmark eller drager ud over landets grænser, så kan du altid finde en Circle K tankstation, du finder os nemlig i hele Europa. På vores tankstationer  kan du i hyggelige omgivelser nyde pausen, proviantere og få ny energi til både din egen og din bils motor. Download vores app, så kan du altid finde den nærmeste tankstation uanset hvor du er.
Circle K

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto