Saftige og nemme rugbrødsboller

Rugbrød er én af de madvarer som ofte ryger i skraldespanden, fordi det er blevet tørt og kedeligt. Det er slut nu! Stjæl denne nemme opskrift på lækre rugbrødsboller.

Har du også tit daggammelt og kedeligt rugbrød liggende i brødskuffen, så tag et ekstra kig på denne opskrift, hvor du netop får brugt det tørre brød, som i stedet bliver forvandlet til lækre og sunde boller.

Det skal du bruge til at bage rugbrødsboller

250 g rugbrød, gerne tørt

4 dl vand

2 dl vand

1 pk. gær (50 g)

1 tsk.. honning

1½ tsk.. salt

1 spsk. olie

1 dl solsikkekerner (ca. 55 g)

200 g fuldkornsmel (ca. 4 dl)

100 g havregryn (ca. 3 dl)

450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

1 æg, mælk eller vand

Sådan gør du

Smuldr rugbrødet, og sæt det i blød i 4 dl vand i 1 til 2 timer eller natten over.

Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det.

Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.

Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i cirka 1 time, tildækket.

Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i cirka 20 min.

Bag bollerne ved 200° C i 20 til 25 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Velbekomme!

 

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto