Saftige og nemme rugbrødsboller
Rugbrød er én af de madvarer som ofte ryger i skraldespanden, fordi det er blevet tørt og kedeligt. Det er slut nu! Stjæl denne nemme opskrift på lækre rugbrødsboller.
Har du også tit daggammelt og kedeligt rugbrød liggende i brødskuffen, så tag et ekstra kig på denne opskrift, hvor du netop får brugt det tørre brød, som i stedet bliver forvandlet til lækre og sunde boller.
Det skal du bruge til at bage rugbrødsboller
250 g rugbrød, gerne tørt
4 dl vand
2 dl vand
1 pk. gær (50 g)
1 tsk.. honning
1½ tsk.. salt
1 spsk. olie
1 dl solsikkekerner (ca. 55 g)
200 g fuldkornsmel (ca. 4 dl)
100 g havregryn (ca. 3 dl)
450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
Pensling
1 æg, mælk eller vand
Sådan gør du
Smuldr rugbrødet, og sæt det i blød i 4 dl vand i 1 til 2 timer eller natten over.
Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det.
Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i cirka 1 time, tildækket.
Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i cirka 20 min.
Bag bollerne ved 200° C i 20 til 25 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.
Afkøl bollerne på en rist.
Velbekomme!
Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto