Nem påskehygge: Skattejagt med påskeæg

Gør påsken lidt sjovere med en hjemmelavet skattejagt med påskeæg. Det bliver med garanti et hit blandt børn og barnlige sjæle.

Skattejagt med påskeæg

Gør påsken lidt sjovere med en skattejagt med påskeæg – ikke den traditionelle, hvor du gemmer små chokoladeæg i haven eller hjemmet, men med ledetråde gemt i rigtige æggeskaller.

Det tager ikke ret lang tid at forberede, og ungerne vil ELSKE at finde de mange påskeæg, der til sidst leder dem mod skatten (her ville et chokoladeæg være oplagt).

God påske – og god fornøjelse. 🙂

Sådan laver du en skattejagt med påskeæg

1.

Du skal bruge…

  • En saks
  • Papir
  • Tusch
  • Maling
  • Pensel
  • Æg

Inden du går i gang, er det en rigtig god idé at lave en skitse over, hvor mange ledetråde, du vil lave. Skal skattejagten ske i en bestemt rækkefølge, er det om at holde styr på, hvilke hint, der kommer i hvert æg.

2.

Ledetråd i æg

Der skal en ledetråd i hvert æg, og for at få sedlen derind, skal ægget naturligvis pustes. Det gør du ved forsigtigt at lave små huller i begge ender af ægget med en tegnestift, kødnål eller lignende. Sørg for, at hullerne er et par millimeter i diameter, så blomme og hvide kan pustes ud.

Pust i det ene hul og lad indholdet ryge ud i en skål (så har du eksempelvis til en stor stak lækre pandekager). Giv dem mulighed for at tørre lidt, inden der puttes sedler i.

Lav små sedler på cirka 1×5 centimeter, skriv hints på og rul dem stramt sammen. Før dem ind ad det ene hul i ægget. Når først sedlen er inde, kan den ikke komme ud igen, så hold styr på, hvilke ledetråde der er hvor.

3.

Pynt påskeæggene

Giv den gas med maling, glimmer, prikker og alt muligt andet pynt, så æggene er flotte og festlige at finde.

Skal det gå liiidt tjept at få æggene klar til påskeløjer, kan du også vælge at skrive tal eller tegne direkte på æggeskallerne med tuscher i stedet for at male.

Tip! Skal æggene gemmes udenfor? Så kan du lukke hullerne i ægget med lidt malertape, inden du pynter.
4.

Klar, parat, påskeægsjagt

Nu er æggene klar til at blive gemt – og fundet igen af børn og barnlige sjæle.

Fordi hullerne i æggene er så små, er det begrænset, hvad man kan nå at skrive på hver seddel. Er der plads, kan du prøve at få flere sedler ind i hvert æg. Hvordan skattejagten skal udformes, er op til dig:

  • Du kan give en ledetråd til det første æg, og så handler det om at finde æggene i en bestemt rækkefølge for at finde chokoladepåskeægget (bedst til større børn).
  • I stedet for ledetråde, kan du lave et lille puslespil af papir, og brikkerne rulles sammen og føres ind i æggene i stedet for ledetråde. Et samlet puslespil udløser en gevinst.
  • I stedet for at skrive ledetråde, kan du lægge et enkelt bogstav ind i hvert påskeæg. Når alle æggene er samlet, skal alle bogstavernes dannes til et ord, som leder hen til skatten.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto