Det sker i din krop, når du har sex

Hvad sker der, fra du får lyst til sex, til du ligger tilfredsstillet og træt på ryggen? Få svaret her.

sex

I får lyst til hinanden

Kroppen bliver varm

Kys og kælen med din partner kan være seksuelt stimulerende, men I behøver ikke at røre ved hinanden for at få lyst til sex. Duft, billeder og tanker er nok til, at din lyst blusser op, dit hjerte banker hurtigere, og din hud bliver varm og rødmer. Mænd og kvinders lyst til sex er grundlæggende lige stor, men det siges, at kvinders sexlyst sidder mere i hovedet og kan forsvinde i stressede perioder – det gælder dog også for mænd.

Intensiteten stiger

Blodet bruser

Når du bliver stimuleret seksuelt, øges blodgennemstrømningen i dit underliv. For manden betyder det, at han får en erektion, og for kvinden bliver vævet omkring skeden, klitoris og kønslæberne fyldt med blod, og skeden bliver fugtig. Pulsen stiger endnu mere, kvindens bryster svulmer op, brystvorterne bliver spændte, og pladsen i toppen af skeden bliver større.

Læs også: 4 øvelser til at dyrke sjov motion i naturen

I er godt i gang

Fut i vejrtrækningen

Når I først går i gang med lagengymnastikken, bliver din vejrtrækning hurtigere, huden får mere farve, og du begynder måske at svede. Kroppens muskler opbygger langsomt en spænding, der øges i takt med jeres tempo og intensitet, og du vil kunne mærke det fra ansigtsmusklerne og helt ned i tåspidserne. Der er aktivitet i 30 forskellige regioner i hjernen, der udskiller endorfiner, som giver en rus af velbehag, virker afslappende og fortæller dig, at det, du laver, er godt.

I når klimaks

Hjernen udløser dopamin

Klimaks, eller orgasmen, er hurtige muskelsammentrækninger i bækkenmuskulaturen og omkring kønsorganerne. Kvindens orgasme varer ofte 20 sekunder eller mere, og hun kan få orgasme flere gange i løbet af et samleje.

Vidste du, at … mange mænd aldrig har fået en orgasme? De fleste mænd (og kvinder) er nemlig ikke klar over, at sædafgang og orgasme ikke er det samme, og at begge kan ske, uden at det andet er til stede.

Manden rammer et point of no return, og udløsningen kommer stødvis, indtil sædblæren er tømt. Hjernen udløser dopamin og oxytocin, som giver en følelse af lykke og fremmer, at I knytter bånd til hinanden.

Efterspil

Muskelafslapning

Sex giver en tilfredsstillelse, hvor musklerne slapper af, kroppen bliver træt, og du måske falder i søvn. Men for mange kvinder bliver den seksuelle spænding ved efter samlejet, og det er derfor, de gerne vil kæle videre, nusse og snakke, når hele herligheden er forbi.

Kilder

videnskab.dk, netdoktor.dk, sundhedsguiden.dk

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto