3 lækre snacks med mandelsmør

Mandelsmør smager syndigt godt, og med det i køleskabet kan du hurtigt lave en lækker snack, som stiller den lille sult eller den søde tand.

Snacks med mandelsmør. Toast med banan, mandelsmør og karamel.

Det tager ikke mere end 10 minutter at lave sit eget mandelsmør! Når først du har det på lager i køleskabet, er det nemt og hurtigt at lave lækre snacks med mandelsmør til den søde tand eller semisultne mave.

3 hurtige og lækre snacks med mandelsmør

Uanset om du skal forkæle dig selv eller ungerne, kan disse tre opskrifter stille den lille sult:

1.

“Æbleskiver” med mandelsmør og drys

Skær et friskt og sprødt æble i skiver og skær kærnehuset ud. Smør et lag mandelsmør på æbleskiven og drys eksempelvis med kokosflager, hakkede nødder og små chokoladestykker. Det er en nem snack, som både er et skønt mellemmåltid eller som snack foran flimmerkassen.

Tip! En klat mandelsmør i havregrøden eller yoghurten kan give din sædvanlige morgenmad nyt liv.
2.

Et stykke med tand(mandel)smør

Ristet brød med smør kan noget – også når tandsmørret er lavet af mandler. Fordel et generøst lag af dit mandelsmør og top med frisk frugt eller bær. Det kan både være skiveskårne bananer, blåbær, jordbær, æbler eller granatæblekerner. For ekstra lir kan du give det et drys chokoladespåner eller hakkede pistacienødder.

3.

Pandekager med (lidt sundere) fyld

Uanset om du spiser lige så mange pandekager som Rasmus Klump, eller om du kun laver det en sjælden gang i mellem, kan det være rart at have et alternativ til fyld, som ikke er sprængfyldt med sukker. Mandelsmør, friske jordbær og finthakket hvid chokolade er en dejlig kombination, som passer perfekt i en lun pandekage.

Variér smagen

Der er nærmest ikke det, mandelsmør ikke er godt til, og det er lækkert både au naturel og med et twist. Du kan variere smagen i (næsten) det uendelige. Tilsæt eksempelvis:

  • Et nip salt for en peanutbutter-lignende smag
  • Ægte kakaopulver, vaniljepulver og et lille drys rørsukker eller honning, og du har et lidt sundere alternativ til nutella
  • Kanel og ahornsirup for en krydret og sød smag, der leder tankerne hen mod kanelsnegle
  • Rålakrids- eller lakridsrodspulver, hvis du elsker lakrids i alle afskygninger

Smagsgiverne skal i foodprocessoren og have et par omgange sammen med det færdige mandelsmør. Prøv dig frem med doseringen – start forsigtigt ud, da det hurtigt kan smage af for meget og overdøve den fine mandelsmag. Husk at notere ned, når mængden sidder lige i skabet, så du kan lave det lige så perfekt næste gang.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto