Apps, der får dig til at bruge dine penge fornuftigt

Du kan spare mange håndører hist og her, hvis du har et godt overblik over dit forbrug. Her er de smarteste apps, der kan hjælpe dig med at få lidt flere penge mellem hænderne til hverdag.

Apps, der er gode for din økonomi

Kan apps virkelig give dig flere penge? Ja, det kan de faktisk, for der findes utallige små teknologiske hjælpere, der kan give dig et rigtig godt overblik over dit daglige forbrug.

Sådan kan du snildt finde steder, hvor du måske godt kunne spænde livremmen lidt ind. Syv ud af 10 danskere tjekker faktisk allerede netbank dagligt.

Men der findes også andre mere målrettede apps, der kan hjælpe dig bedre på vej. Måske er du særligt dårlig til at have nok penge sidst på måneden? Du kan også synes, det er lidt for uoverskueligt at lægge et budget hver måned?

Eller du er måske typen, der ender med at smide for meget mad i skraldespanden i stedet for at få det spist? Uanset hvilke små eller større udfordringer netop du har med hverdagsfinanserne, findes der en smart udviklet app, der måske kan gøre det hele lidt lettere for dig.

For hver hundredkroneseddel, vi danskere tjente i 2007, brugte vi optimistiske 105 kroner – og at tallet i 2017 var faldet til fornuftige 95 kroner?

Apps til din økonomi

Få det gyldne overblik

 • Spiir

En af de mest populære apps inden for privatøkonomi lige nu er ‘Spiir’, som over 275.000 danskere allerede bruger. Her kobler du simpelthen bare din netbank på, og så kategoriserer den alt det, du bruger penge på.

‘Spiir’ fortæller dig med sjove opdateringer blandt andet om dit top- 3-forbrug, hvor du har været god til at spare, gør dig opmærksom på, hvis du bruger lidt for mange penge. Den kommer endda med alternative løsninger på for eksempel dit telefonabonnement.

 • Spenderlog

En anden app, der giver dig det fulde overblik, er ‘Spenderlog’. Den kan meget af det samme, men har også en ekstra feature, hvor den sammenligner dit forbrug med andre, der har samme sociale profil som dig, så du kan få en idé om, hvor du ligger henne på spenderekurven. Så kommer den søreme også med gode råd til, hvordan du kan ændre dine vaner.

 • Weekly

Appen ‘Weekly’ kan til gengæld hjælpe dig med, at du aldrig nogensinde løber tør for penge i slutningen af måneden. Her giver du nemlig dig selv et beløb, som du må bruge hver uge, og så holder appen automatisk øje med, om du bruger for meget.

Du kan altid se, hvad du har til resten af ugen – faktisk også hele fem uger frem. Du kan også altid spørge appen, om du har penge nok til at købe noget, du går og drømmer om.

 • Lommebudget

I samme boldgade finder du appen ‘Lommebudget’, der ud over det gode overblik også opererer med begrebet ‘luksus’, hvor du sætter penge af til de mere ekstravagante ting i livet, og så sørger den for, at du overholder det. Den giver dig også et grafisk overblik, hvis den slags fungerer godt for dig.

Apps til børn og penge

Lommepenge er også en slags økonomi.

 • MyMonii

Over 45.000 danskere bruger appen ‘MyMonii’, hvor børn og unge på en sjov og legende måde kan lære om værdien af penge og holde styr på deres opsparing. Her kan du som forælder overføre faste lommepenge til dit barn, oprette opgaver og huslige pligter, som barnet for eksempel kan tjene lidt på som et tilskud til deres opsparing.

Du kan også tilknytte dit dankort til appen og betale med det i fysiske butikker, så dit barn (inden for den saldo, der står på deres ‘MyMonii’-konto, selvfølgelig!) kan lære, hvordan man betaler for ting. Og hvad det gør ved opsparingen, når de køber yndlingsslikket eller det nyeste Lego.

Apps til hverdagen

Vær klogere, når du køber ind.

 • eTilbudsavis

Hvis du får fingrene i appen ‘eTilbudsavis’, kan du spare temmelig mange penge på dine hverdagsindkøb.

Her kan du nemlig indtaste de varer, du har stående på din indkøbsliste, og så finder appen det supermarked, hvor du kan købe varerne billigst lige nu – i nærheden af dig. Den kan også tjekke meget andet end dagligvarer som for eksempel ting fra byggemarkedet eller elektronik. Ret smart!

 • Buy Me A Pie 

I samme ombæring kan du kigge nærmere på appen ‘Buy Me A Pie’, der er en indkøbslisteapp, som du kan dele med familie eller venner, så I aldrig køber dobbelt ind.

 • For Resten 

Når det gælder dagligvarer, kan der også være penge at spare ved at mindske dit madspild. Her kan du bruge Forbrugerrådet Tænks app ‘For Resten’. Den fortæller dig, hvor lang tid en madvare kan holde sig, så du ikke smider ting i skraldespanden, der sagtens kunne være spist.

Du får også tips til, hvordan du opbevarer maden rigtigt, så den holder sig længst muligt, og så har den en smart feature mere: Du kan indtaste en madvare, du har liggende i køleskabet, og så kommer den med gode forslag til, hvilken ret du kan lave med den.

 • Bedste lån

Står du over for et af de helt store indkøb, nemlig et huskøb eller andet, der kræver et større lån, kan du med appen ‘Bedste lån’ få det helt store overblik over de mest gunstige lån for dig hos alle realkreditinstitutter i landet – og tjenesten er også så flink at opdatere dig løbende på din smartphone.

Apps til på farten

Få bedre vaner og spar penge.

 • MobilePay 

Du kender sikkert ‘MobilePay’, som er en betalingsapp, du efterhånden kan bruge de fleste steder. Men husker du også at bruge dens lillebror ‘WeShare by MobilePay’ til at splitte regningen, når du er ude med vennerne?

 • Splitwise

Det kan være svært at få indsamlet alle beløb, men hvis du gør det til en vane, er der penge at spare. Appen ‘Splitwise’ er også god – og kan for eksempel være rigtig god at bruge på en grupperejse.

 • Daily Cost

Er du på en længere udlandsrejse, kan du også downloade appen ‘Daily Cost’, der har over 160 valutaer fra hele verden og holder styr på dine rejseudgifter.

 • ATM Near Me 

Og nu du er så godt i gang: Download appen ‘ATM Near Me’, så kan du nemlig altid finde et sted at hæve penge og samtidig jage de hæveautomater, som understøtter din egen bank, så du slipper for de ubehageligt høje udlandsgebyrer hos andre pengeinstitutter.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto