“Den stak halen mellem benene og styrtede ud i haven”

Videojournalist Nikoline Lohmans hund, Ghandi, var til at starte med ikke helt begejstret, da hendes lille søn kom til verden.

“Efter fødslen skulle vores hund Gandhi møde det nye familiemedlem, og jeg havde en helt klar forestilling om, hvordan det ville foregå. I mit hoved ville hunden med det samme knytte sig til Balder. De to ville ligge side om side på lammeskindstæppet og hygge sig, og Gandhi ville sidde tæt ved barnevognen for at passe på Balder. Sådan gik det ikke helt.”

“I lang tid inden fødslen researchede jeg på, hvordan man bedst forbereder sin hund på, at der kommer en baby. Jeg så YouTube-videoer og læste artikler, og der stod blandt andet, at man skal give hunden noget, som lugter af babyen. I dagene efter fødslen var Gandhi hos mine svigerforældre, og der tog min mand noget tøj, Balder havde haft på, med til hunden, så den kunne vænne sig til lugten.”

Mødet med babyen

“Da de to endelig skulle møde hinanden, sad jeg inde i stuen med babyen i armene. Gandhi løb hen til mig, som den plejer, men da Balder lavede et lille spjæt, blev hunden så forskrækket, at den stak halen mellem benene og styrtede ud i haven. Den turde nærmest ikke komme ind igen. Det var ikke lige den drøm, jeg havde haft om deres første møde.”

Læs også: “Jeg blev draget af hende som en magnet”

“Jeg havde helt sikkert forventet, at den mest krævende efter fødslen ville være babyen. Men det er faktisk Gandhi. Hunden har været vant til, at der har været masser tid til at lege i haven og øve nye tricks, og det er der ikke mere. Vi har dog fundet en god rutine, hvor Gandhi kan få brændt krudt af. Jeg putter Balder i en slynge, og så går vi en tur et sted, hvor hunden kan løbe sig træt. De kloge siger, at hunde bliver mere rolige, når de bliver to år. Det bliver Gandhi om et halvt år, så jeg håber, at den falder mere til ro der.”

min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto