7 ting til strandtasken, så du undgår ekstra affald

Den skønne sommertid indbyder til at dase på stranden med grillmad, ispinde og andre dejlige ting, der genererer mere affald. Men sådan behøver det ikke være, hvis du husker disse syv ting i strandtasken.

Affald på stranden

Solen skinner, og sommeren kalder. Og det betyder: strandtur! Så det er bare på med badetøjet og afsted med strandtasken under armen med solbriller, solhat og solcreme til hele familien. Og når du nu alligevel skal pakke tasken, kan du hurtigt tilføje 7 ting fra hjemmet, som gør en væsentlig forskel for miljøet. Læs med her.

1. Vandflasken

Det er måske den vigtigste ting at have med i tasken, særligt på de varme dage. Det er rart altid at have vand på sig, du sparer penge på plastikvandflasker, og vigtigst af alt sparer du også klimaet for en masse CO2, der udledes ved produktion og transport af flaskevand.

2. Indkøbsnettet

Efter en lang, døsig dag på stranden skal du sikkert forbi et supermarked på vej hjem, så du er klar til en aften med økogrillpølser og biodynamisk rosé i baghaven. Pak en pose eller et net i tasken. Så er du forberedt – og så slipper du for at bruge penge på (engangs)plastikposer.

3. Stofservietter

Skal du og ungerne have en is på stranden? Det kan hurtigt blive en fedtet fornøjelse, og derfor er det en god idé at have nogle stofservietter med i tasken. Hav eventuelt en ekstra stofpose med, som du kan komme de snavsede servietter i, indtil du kommer hjem.

4. Stålsugerør

Er du på stranden med børn, vil de måske gerne have et sugerør til slushicen. Men plastiksugerørene er en rigtig miljøsviner, så husk de genbrugelige metalsugerør i tasken. Så er der både glade unger og god grøn samvittighed.

5. Food Wraps

Det supersmarte bivoks-papir, som du kan købe mange steder på nettet, er en genial erstatning til det klassiske stanniol. Bivoks-papiret er nemt at have i tasken, og så kan du let gemme den halve rugbrødklapsammen væk, til ungerne går sukkerkolde sidst på eftermiddagen.

6. To-go-koppen

Er du tilbøjelig til at nuppe en iskaffe eller to på farten? Så spar miljøet for mange engangskopper og dermed et kæmpe ressourcespild med en genanvendelig to go-kop i tasken.

7. Pose til at samle affald

Er du klar til at tage skridtet videre og ikke kun tage ansvar for dit eget affald, men også alle de andres skrald? Så pak endnu en pose, så du kan samle affald i vandkanten. Et plus på overskudkontoen er lig med et stort zero på affaldskontoen.

Hvad er zero waste?

“Zero waste” er en livsstil, der gør op med “brug-og-smid-ud-kulturen”. Fokus er på at sige nej tak til ting, du ikke har brug for, reducere dit forbrug, genbruge, hvad du allerede har, og genanvende eksempelvis glas og kompostere.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto