Sunde broccolimuffins

Laver du ofte mad med en tumling på armen? LIME har lavet konceptet 'Mad med én hånd'. Nap opskriften på disse sunde broccolimuffins, som du kan mikse sammen på få minutter.

Når det skal gå stærkt, er det en stor hjælp med en ret, hvor du ‘bare’ skal smække alle dine ingredienser ned i en blender og så fyre det i ovnen. Og her er denne ret særdeles god. Desuden er det ikke altid let at få skovlet grønt i ungerne, men hvis det nu kommer ud af en muffin-form, som disse broccolimuffins, så kan det være, at det hjælper lidt på det.

Du kan blende eller rive

De små muffins er hurtige at røre sammen i en blender, men hvis du oplever, at din blender ikke helt kan blende de lidt hårde grøntsager, så put lidt mælk ved, så kører det bedre. Du kan også vælge at rive grøntsagerne, men det kan selvfølgelig være svært, hvis du vitterlig har junior på armen hele tiden.

Bliver retten lige lovlig grøn, så put lidt serrano-skinke i ovnen sammen med dine muffins, og pynt med dem i stedet for rødbedespirer.

Det skal du bruge:

200 g revet broccoli

200 g revet blomkål

150 g revet ost

4 æg

1 hvidløg

1 tsk. salt

1 tsk. peber

1 tsk. Karry

Rødbedespirer som pynt

Sådan gør du:

Start med at blende grønsagerne eller riv dem på et groft rivejern.

Bland æg og ost i og rør det hele sammen med alle dine krydderier.

Hæld din masse i en muffin-form og bag den i ovnen ved cirka 180 grader i cirka 20 minutter.

Servér de grønne muffins på et fad eller tallerken med et godt brød til og rigeligt smør.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto