Hverdagen uden filter: To trætte familiefædre får kvinder til at grine

To kreative fædre sætter hverdagen under lup i små hudløst ærlige og virkelig sjove tegninger på Instagram – og de er på kort tid blevet et kæmpe hit. Især vi kvinder griner med.

tegninger på Instagram

Du har sikkert selv prøvet det. At bestille en skinny latte med god samvittighed – og så liiiiige snuppe en chokoladecroissant ved siden af. Eller at tage det perfekte Instagram-billede af dit spisebord, mens resten af stuen ligner noget, der er sprunget i luften. Det er netop de små sjove hverdagssituationer, der er udgangspunktet for tegningerne på Instagramprofilen @jegfinderselvud.

Det er så meget mig, det dér!

”Vi tager fat i de små pudsigheder, der måske ikke er så sjove i sig selv, men når de bliver sat på en tegning med ord, får de et andet liv. Det er ofte sjovest, når det er noget, folk kan copy-paste sig selv ind i og sige ’Det er så meget mig det dér!’. Vores mål er egentlig bare at få folk til at fnise lidt af sig selv,” fortæller grafisk designer og musiker Martin Sommer.

Han står bag den populære profil sammen med Lars Bisgaard, der er tekstforfatter, konceptudvikler og tv-producent.

Det startede lidt tilfældigt

”Jeg havde i lang tid fjolletegnet lidt på min egen profil, og Lars havde skrevet åndsvage ting på sin, og så tænkte vi en dag, at det kunne være sjovt at lave noget sammen,” forklarer Martin Sommer.

Samarbejdet er nu blevet til en god gammeldags tegneseriestribe. Siden de to lagde deres første tegning på Instagram 5. marts, gik der først nogle måneder uden så meget postyr, men pludselig tog det fart. I dag har de over 32.000 følgere.

Kigger i folks toiletskabe

Inspirationen får de fra deres egen hverdag, hvor de som mange andre forsøger at jonglere job, kærester og børn.

”Jeg ville ønske jeg kunne sige noget sejt om, hvor vi får inspirationen fra. Oftest kommer ideerne bare dumpende af sig selv. Det kan være noget skørt, vi hører folk sige på en café, noget der er åndsvagt, dårlige vaner, eller noget dumt vi hører os selv sige til vores børn,” forklarer Martin Sommer.

”Vi skriver bare lidt sammen, når vi får en god ide. Jeg sender måske en tegning til Lars, eller han skriver noget til mig. Det kan for eksempel være ’Jeg kigger i folks toiletskabe’ eller noget i den stil. Så skriver vi frem og tilbage, indtil vi rammer noget sjovt.”

Kvinder griner med

Næsten hver dag udgiver de nye tegninger på @jegfinderselvud. På ingen tid høster deres doodles tusindvis af likes og massevis af kommentarer, hvor folk griner, deler og nikker genkendende dertil.

Overraskende nok er det ikke blandt deres jævnaldrene kønsfæller, de to mænd har størst popularitet. Hele 78 % af deres følgere er kvinder i slutningen af 20’erne, og det har overrasket begge mænd lidt, fortæller Martin Sommer.

”Vi er jo bare to trætte familiefædre i 40’erne, der har det grineren over hinandens dumme jokes. Så det kom lidt bag på os, at så mange kvinder kiggede med. Men vi laver selvfølgelig en del tegninger, der dækker babyer, barsel og irriterende børn – og de går direkte ind.”

Vil ikke please

Både Martin Sommer og Lars Bisgaard er glade for den kvindelige opmærksomhed, men det får ikke de to fædre til at ændre på deres indhold. Mest af alt har de fokus på det, de selv synes er sjovt.

”Det er superfedt, men det har også gjort, at vi skal passe på ikke at please den målgruppe alene. Vi kunne sagtens lave fire tegninger om mødregrupper, som ville blive delt lynhurtigt, men vi vil også gerne holde fast i de andre ting, vi synes er sjove,” uddyber Martin Sommer.

Pis på hverdagen

Selv om de har fået så mange følgere på kort tid, er @jegfinderselvud stadig kun noget, de laver for sjov.

”Vi sidder stadig og venter på, at millionerne begynder at vælte ind, men der er ikke rigtig sket noget endnu,” fortæller Martin Sommer og griner, inden han fortsætter:

”Ej, det er kun noget, vi laver, fordi vi synes, det er sjovt. Men vi har lige lanceret en webshop, hvor man kan købe dagens tegning på tryk, hvis man har lyst til det. Ellers vil vi bare fortsætte med at tage lidt pis på hverdagen.”

Se nogle af deres sjoveste tegninger her

View this post on Instagram

Dig.

A post shared by Jeg finder selv ud (@jegfinderselvud) on

View this post on Instagram

☕️

A post shared by Jeg finder selv ud (@jegfinderselvud) on

View this post on Instagram

💀🗝💀

A post shared by Jeg finder selv ud (@jegfinderselvud) on

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto