4 tips til en bæredygtig påske

Højtiden er over os, men det behøver hverken at koste alverdens penge eller blive mindre miljøvenligt at fejre påske.

Bæredygtig påske - pynt med påskeæg

Påskeferien venter lige om hjørnet med påskefrokoster, sommerhusdage og masser af hygge med familie og venner. Læs med, og få tips til at få en mere billig og bæredygtig påske.

Sådan får I en bæredygtig påske

1.

Gro din egen karse

Karse er en påskeklassiker, der både pynter flot og smager skønt på en æggemad. Du kan gro karse på den traditionelle måde med vat eller putte frøene i afskårne mælkekartoner, tomme æggebakker eller æggeskaller.

Tip! Prøv også at gro andre spændende frø som for eksempel chiafrø eller hørfrø.
2.

Sjove påskelege

Ingen påskefrokost uden lidt sjov og ballade, og der findes masser af sjove påskelege, der ikke koster en krone at føre ud i livet. I kan for eksempel lave æggestafet, hvor to hold får et æg, som de skal balancere på en teske, og det hurtigste hold vinder. Eller trille æg, hvor det handler om, hvem der kan trille sit æg længst, uden at det går i stykker.

3.

Lav påskeæg med naturfarver

En af påskens hyggelige traditioner er at male æg i smukke farver og mønstre, og du kan faktisk nemt lave din egen naturlige maling af planter, blomster eller ting fra køkkenet som kaffegrums, rødbede eller spinat.

Læg planter og et udpustet æg på en våd papirserviet, og pak papiret om ægget, hvorefter det hele pakkes ind i stanniol. Kog ægget i 20-30 minutter, og du kan nu pakke et flot og farverigt æg ud. På den måde kan du male dine æg ganske gratis og samtidig passe på miljøet.

Tip! Du kan også dryppe ægget med stearin, inden du koger det, og på den måde lave flotte mønstre, da ægget ikke bliver farvet, hvor der er stearin.
4.

Find pynt i naturen

Butikkerne bugner af små gule kyllinger og plastik-påskeæg, men du kan sagtens finde din egen, mere miljøvenlige påskepynt i naturen. Et påskehit er pilens grene, hvor der lige nu vokser små gæslinger frem, der er bløde at røre ved og sjove at lave dekorationer af.

I kan for eksempel lave en lille andefamilie af forskellige størrelser pilegæslinger. Stil grenene i vase, så de pynter flot på påskebordet. Du kan også binde små birkegrene sammen til en lille rede og pynte den med jeres malede æg. Rigtig god påske!

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto