6 tips til en hyggelig bilferie

Skal du på bilferie eller roadtrip ud i det danske sommerland? LIME og Circle K har samlet seks gode tips, der sikrer en hyggelig køretur for hele familien på både for- og bagsædet.

Uanset om du skal på lang bilferie gennem Europa, på roadtrip eller besøge familien i den anden ende af landet, er køreturen ikke bare kedelig ventetid, der skal overstås.

Tværtimod! Lad ferien begynde allerede når I triller ud ad indkørslen. Faktisk er lange bilture en fantastisk mulighed for at hygge sig undervejs. Så går tiden hurtigere og feriestemningen er i top, når man ankommer til den længe ventede destination.

En sjovere bilferie

Bilferien bliver lidt hyggeligere, hvis man bruger køretiden på at have det sjovt sammen. Der er masser af ting, du kan gøre for at få den bedst mulige tur – og vi har samlet vores bedste tips herunder.

1.

Planlæg turen hjemmefra

Inden I triller ud i det blå, er det en god idé at planlægge turen hjemmefra. Det gælder også pauserne undervejs – hvor ligger de gode rastepladser? Hvor kan man få en god frokost? Hvor kan man tanke bilen? Er der en legeplads, hvor børnene kan få brugt noget energi undervejs?

Skal der børn med i bilen, kan I vise dem et kort med ruten, og hvor I skal holde pauser. Læg stoppene ind i ruten på GPS’en, så de kan følge med og ved, hvornår næste stop er.

2.

Gør det behageligt

Solskærme til vinduerne, puder, tæpper og bamser gør det både behageligt og hyggeligt at begive sig på roadtrip. Så er det muligt at snuppe sig en lur i bilen uden at skulle stoppe op og finde det hele frem.

Skulle køresygen ramme, er det en god idé at have køresygetabletter eller akupressur-armbånd liggende, som kan lægge en dæmper på kvalmen.

3.

Underholdning på bagsædet

Sæt opbevaringslommer fast bag på forsæderne, og lad børnene på bagsædet fylde det med malebøger, tuscher, tegneserier eller noget helt fjerde.

Mange børn vil nok gerne se iPad undervejs, men giv dem mulighed for også at lave noget andet (eller lad elektronikken blive derhjemme og hold analog ferie).

4.

Leg sammen

Underholdning behøver ikke kun at foregå på bagsædet. Der er mange ting, I kan lave sammen i bilen:

  • Læse højt eller sæt en lydbog på for hele familien
  • Hør høj musik på anlægget og syng med i bedste carpool karaoke-stil
  • Læs quizspørgsmål højt
  • Spil nummerpladebingo
  • Leg “Skibet er ladet med”

Er der større børn med, så giv dem ansvaret for at arrangere eller planlægge noget underholdning i løbet af turen. Medinddragelse er nøglen til en sjovere og hyggeligere tur for alle i bilen.

5.

Bryd reglerne

Er det normalt forbudt at spise is i bilen? Og er sodavand ikke noget, man drikker til frokosten? Så gør en undtagelse og drop reglerne, så længe I er på ferie. Det giver følelsen af at være væk fra hverdagen, også selvom I ’bare’ sidder i bilen.

6.

Få en på opleveren

Kør en omvej eller planlæg jeres rute efter at få klemt en oplevelse eller to ind på vejen – det får turen til at føles kortere, og et par ekstra stop kan gøre underværker for energien.

Det behøver ikke være en halv dag i en forlystelsespark – det kan være en flot udsigt, en dukkert ved stranden eller noget helt tredje.

Mangler du inspiration, har vi samlet en liste over seværdigheder og oplevelser i hele Danmark, du (sikkert) alligevel kommer forbi.

Circle K’s guide til sommerlandet

Når solen skinner over Danmark, er landet allerdejligst og byder på mange fantastiske oplevelser. Så sæt jer ind i bilen, og kør ud i de skønneste egne med Circle K’s sommerguide.

Her får du Circle K’s bedste tips til spændende oplevelser, og har du brug for en pause på vejen, så hold den hos os. Her kan du i hyggelige omgivelser nyde pausen, proviantere og få ny energi til både din egen og din bils motor.

De smukkeste, sjoveste og mest underholdende oplevelser ligger kun en køretur væk i vores dejlige land.

Circle K

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto