Udklædning: 7 nemme kostumer til dit barn

Snart skal dit barn klædes ud til fastelavn, men det behøver hverken kræve sved, tårer eller mange timers forberedelse. Stjæl disse nemme ideer, der med garanti vil gøre poderne lykkelige.

Lille pige i udklædning til fastelavn

Fastelavn er børnenes fest, men vi kan ikke komme udenom, at det alligevel er dig, som står for al forberedelsen. Måske har du ikke lige tid og overskud – eller de kreative evner – til at sidde ved symaskinen de næste fire nætter for at kreere det perfekte fastelavnskostume. Fortvivl ej. Vi har fundet syv fine kostumer, som hverken koster en bondegård eller kræve mange timers forberedelse.

Tip! Det er oplagt at bruge dimser og ting fra hverdagen, som giver ekstra sjove wow-effekter til kostumet.
1.

Tag ansigtsmaling i brug

Søde dyr, seje superhelte, smukke prinsesser eller en magisk enhjørning. Med ansigtsmaling er det kun fantasien, der sætter grænser, og med lidt snilde skal du kun tænke på få rekvisitter for et gennemført kostume.

Du kan for eksempel male dit barn som en tiger, lime trekanter i tigerstof på en hårbøjle og forme en lang hale af samme stof og sætte på buksekanten med en sikkerhedsnål.

Ligeledes kan du male sminke til en fin prinsesse med ansigtsmaling, en krone af pap og et tylskørt, som din datter sikkert har i forvejen. Ansigtsmaling kan fås i almindelige hobbybutikker, men også mange supermarkeder har det på tilbud i ugerne op til fastelavn.

View this post on Instagram

Min smukkeste tiger 🐯

A post shared by Liv i Hjemmet (@livihjemmet) on

2.

Brug papkassen

Lad ungerne selv vælge om de vil være en iPhone, et tv, en vaskemaskine, en rubics cube, en slikautomat, en DJ, en robot, en legoklods eller noget helt niende – også her er det kun fantasien der sætter grænser og alt du skal bruge er en papkasse, en hobbykniv til at skære hul til hoved og arme samt maling eller en printer til at transformere papkassen til det, dit barn vil være.

Papkassen kan også blive til en farverig enhjørning eller en politibil som passer til den politikasket, som dit barn har i forvejen.

3.

Kyllingekostumet som ingen kan stå for

Er du kreativ, men ønsker inspiration til et kostume, som ikke tager flere dage at lave, så er dette kyllingekostumet, som de seneste måneder har floreret på de sociale medier, en oplagt mulighed for dig. Kostumet tager i alt halvanden time at bikse sammen.

Du skal bruge:

 •  En hvid bluse/bodystocking/cardigan
 •  Fjerboa i hvid
 •  Hue i hvid
 •  Gule gummihandsker
 •  Gule strømpebukser
 •  Rødt filt
 •  Vat
 •  Nål og tråd
 •  Limpistol

Sådan gør du:

 1. Tegn den ønskede form på det røde filt, og klip ud. Du skal bruge 2 stykker.
  Sy dem sammen, men lad en åbning stå, fyld med vat og sy den nu helt sammen.
 2. Lim den færdige hanekam på hjelmhuen med limpistolen.
 3. Lim fjerboa rundt om blusen.
 4. Fyld gummihandsker med vat. Lav et hul til foden, og lim åbningen til hånden sammen. Indsæt evt. en sko/sutsko i hullet hvis barnet skal gå udendørs med kostumet.
4.

Brug det du har

En edderkop eller blæksprutte laves nemt ved at sy gamle strømpebukser sammen og – i blækspruttens tilfælde – sy små prikker eller sugekopper på, som blækspruttekopper. Som prikken over i’et kan du sy øjne på en lille hue og lade overdelen matche strømpebukserne i farven.
Du kan også lave et dykker- eller et jetpack kostume ved at tape to store sodavandsflasker sammen og fastgøre dem på et bælte, som barnet får om maven.

Hvis toppen af flaskerne vender op, ligner det iltflasker til en dykker. Resten af kostumet laves af sorte leggings, en sort lang t-shirt og et par dykkerbriller. Hvis toppen af flaskerne vender nedad, kan du lave jetpacks ved at lime ild lavet af silkepapir fast i enderne, og tilføje en hjelm og et par briller.

Tip! Børn har god fantasi, og så længe de er en del af processen, er de glade.
5.

Slik eller ballade!

Slik er en sikker vinder for de fleste børn, så hvorfor ikke lave et slikkostume til årets største slikfest? Du kan nemt lave en slikpose ved at skære hul til hoved og arme i en gennemsigtig plasticpose og lime slik – rigtigt eller håndtegnet/udprintet – fast udenpå posen.

Hvis du vil have en slikpose med sjove vingummier, kan du puste små vandballoner op og stoppe ind i plastikposen. Som prikken over i’et printer du et skilt ud med logo, som for eksempel Haribo, og binder ved halsen med en sød sløjfe.

Tip! Til hjemmelavede kostumer er det næsten et must at anskaffe sig en limpistol.
6.

Et vattet kostume

Med en hvid t-shirt, en masse vat og en god limpistol, kan du lime bolde af vat overalt på en t-shirt og en hue for på den måde skabe et fint lille får. Du kan også lave en vat-snemand med sorte knapper på maven og gulerodsnæse, eller en stor sky-hat af vat, hvorfra der falder små regndråber ned lavet af snor og blå perler.

Vat kan desuden farves i frugtfarve og derved kan du lave den sødeste candyfloss, som denne.

Tip! Brug ungernes basisgarderobe. Aflagte leggins, natbukser eller en slidt bluse kan forvandles til et flot kostume.
7.

Tutti Frutti

Et frugtkostume er både sødt og rigtig nemt at lave. Ananassen kræver ikke andet end gult tøj og en hjemmelavet top, lavet af grønt pap som er limet fast til en hårbøjle. På den måde kan du lave de fleste frugter, ved at holde tøjet i frugtens farve og fokusere på toppen.

En vindrueklase laves også nemt med en lilla eller grøn t-shirt, masser af oppustede vandballoner i samme farve, som hæftes på, og en stilk på hovedet. Husk her, at ansigtsmaling igen er din bedste ven.

Tip! Vil dit barn være et jordbær (eller et andet bær med kerner) kan du bruge en oversized t-shirt, fyld på maven og male kerner direkte på trøjen.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto