7 ideer til den personlige valentinsgave

Aner du ikke, hvad du skal forære din kæreste på valentinsdag, så fortvivl ej. Vi giver dig her ideer til skønne kærlighedsgaver og - oplevelser, der går lige i hjertet uden at koste en formue.

Gave til valentines day

Uanset om du er til amerikanske traditioner eller ej, er valentinsdag en god anledning til at udtrykke din kærlighed. Selvfølgelig er det fedt at diske op med et fint smykke eller en fancy storbyferie, men du kan også sagtens glæde din kære med en sød gave eller oplevelse, der ikke koster en formue. Her får du i hvert fald syv bud på personlige og lidt anderledes valentinsgaver, der helt sikkert vil få smilet frem hos ham eller hende derhjemme.

GAVEN TIL HENDE

Ren forkælelse

De fleste kvinder elsker at blive forkælet, men du behøver ikke at booke et eksklusivt spaophold for at give hende følelsen af ren forkælelse. Er I så heldige at have et badekar derhjemme, kan du gøre et lækkert bad klar til hende, mens hun for eksempel putter ungerne. Giv hende et glas bobler i hånden, og overrask med levende lys, hendes yndlingssange i højttaleren og et skumfyldt karbad, der er hendes helt alene. Hvem ved – måske får du også lov til at hoppe i. Har du ikke et badekar ved hånden, vil hun med garanti blive lige så glad for en massage.

Er din kærestes yndlingskage en træstamme? Køb et lille udvalg fra byens gode bagere, så I kan spise jer frem til den allerbedste.

En krukke kærlighed

I en travl hverdag med børn og fuld fart på, er det måske lidt småt med kærlighedserklæringerne, men din kæreste vil elske at få at vide, at du alligevel ser hende og sætter pris på alle de små ting i hverdagen. Find en fin krukke eller æske, og fyld den med små sedler, hvor du på hver seddel skriver en lille ting, du elsker ved din kæreste. Det kan for eksempel være ’Jeg elsker, når du taler fjolle-engelsk med indisk accent’ eller ’Du får mig altid til at smile, når du danser rundt i lejligheden’.

GAVEN TIL HAM

Vov pelsen

Overrask ham med en oplevelse, der får adrenalinet til at suse og hjertet til at slå lidt hurtigere. Måske har han altid drømt om at prøve at køre på motorcykel? Forhør dig i dit netværk og se, om der ikke skulle være en motorcyklist iblandt, der er frisk på at give din kæreste en tur. Det kan også være, han bare går og drømmer om at begynde til klatring, spinning eller karate, men ikke har haft overskud til at gøre noget ved det. Book en prøvetime til ham, og send ham afsted med et stort smil, mens du passer ungerne derhjemme.

Kærestetid i kalenderen

Tag fat i bedsteforældre, gode venner og veninder, og spørg om de ikke har lyst til at passe jeres unger et par timer de næste fire søndage, og planlæg så fire små kærestedates. Det behøver ikke at være store romantiske middage, men gå efter nogle af de ting, I allerbedst kan lide at lave sammen, men sjældent har mulighed for – og giv ham dem som gavekort med små hints. Det kan for eksempel være en flaske vand og et par blade, fordi I skal løbe en tur sammen i skoven eller en pose bland-selv-slik med alle jeres favoritter, fordi I skal en tur i biffen.

GAVEN TIL BEGGE

Et måltid mad

Få øjnene op for hinanden igen. Lav et lækkert måltid mad sammen og nyd det. Det behøver ikke at være en dyr Michelin-restaurant. Lav for eksempel din kærestes yndlingsmorgenmad, og server den på sengen med friskpresset juice og en god kop kaffe. Nyd, at I ikke skal andet. Du kan også invitere ham eller hende ud på en hyggelig picnic, selvom det er vinter. Pak jer godt ind i varmt tøj, og tag en lækker madkurv, varme tæpper og en termokande med kakao med ud i en park, skov eller til vandet.

En hyggelig gåtur

Har du glemt at købe en gave, kan det også være superromantisk at snuppe en hyggelig gåtur. Tag din kæreste i hånden, og imponer med dit kendskab til nogle af de mere hemmelige dele af byen, I bor i. Det kan være en lille skjult park, som ingen andre kender til, et råt og spændende industrikvarter i en øde del af byen, eller et smukt stykke kyst ved vandet, hvor I blive blæst godt igennem, mens I går og snakker om alt og ingenting.

Test-smagning

Overrask din kæreste med en test-smagning på lige præcis dét, han eller hun er mest vild med. Elsker han for eksempel et godt glas rødvin, kan du arrangere en intim vinsmagning for jer to med fire-fem forskellige rødvine. Måske er din kærestes absolutte yndlingskage en træstamme. Køb et lille udvalg fra byens allerbedste bagere, så I kan spise jer frem til den allerbedste. En sød og betænksom gaveide, du hurtigt og nemt kan stable på benene.

Happy Valentine!

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto