Så let gør du din entré til et flot og indbydende rum

Entréen er det allerførste, du ser eller viser frem, når du og dine gæster træder ind i dit hjem. Så tænk kreativt, og udnyt, hvad der er af muligheder. Der skal ikke så meget til for at forvandle entréen til et rum, du har lyst til at vise frem.

entréen

Gem væk i skabe og kasser

En skabsvæg er den bedste måde at undgå et sandt skokaos og jakkeroderi på. Kniber det med pladsen, kan du vælge et halvt så dybt skab og hænge bøjlerne på knager i stedet for på bøjlestang. Laver du skrå skohylder, fylder de også mindre.

Tip! Vælg et praktisk entrégulv, som er nemt at gøre rent. Dermed er du bedre rystet til dage med vand og sjap. Husk også en måtte – den bidrager til en lun stemning.

Mal skabet i samme farve som væggen – på den måde syner det store møbel af mindre. En stol i entréen er både praktisk og med til at skabe hyggelig stemning.

Godaften i stuen

En dekorativ stumtjener kan godt få lov at bo i stuen – men pas på med, hvor meget du hænger på den. Det kommer hurtigt til at se rodet ud.

entréen

Udnyt trappen

Sko under bænken og bænk under trappen. Tænk i lodrette baner, når pladsen er trang. Selv trappetrin fungerer udmærket som siddeplads, når tøjet skal af og på.

Tip! Stil kun de sko frem, I bruger. For mange sko skaber hurtigt kaos. Derudover sparer sko under bænken på gulvpladsen.

entréen

Kast dig ud i tapeterne

Tapet er en nem og effektiv måde at skabe personlighed i entréen på. Start med en enkelt væg – det kan hurtigt blive for meget med flere.

Læs også: Sådan forvandler du dine gamle, slidte sager

entréen

Utraditionelt ophæng

Lav din egen bøjlestang af vandrør, som du monterer efter behov. Montér haner på rørene, og vupti – så har du også knager! Du kan både bruge nye rør og gamle rør med patina.

Tip! Skab kontrast ved at mikse rå vandrør med et feminint tapet.

entréen

Personlige indslag

I et langt, smalt rum er det godt at hænge ting på endevæggen. Det får rummet til at syne bredere. Børnetegninger, postkort og små kunstværker i ramme er godt blikfang i en ellers kedelig entré.

entréen

Smalkost

Smalle rum betyder ikke, at du helt skal undvære møblering. Du skal bare satse på smalle møbler og knager, der ikke stikker for langt ud fra væggen. I stedet for en almindelig hylde kan du bruge en smal billedhylde, hvor der stadig er plads til nøgler med mere.

Læs også: 6 gribende ideer, som kan sætte nyt præg på din indretning

entréen

Skab dekorative kontraster

Mal hoveddøren i en anden farve end væggen. Vælg højglanssort, hvis du ønsker et klassisk look, og en pangfarve, hvis du synes, der godt må ske lidt med entréen. Udnyt gulvtæppet til at få en farveklat ind i entréen. Her er tre, små, billige kludetæpper syet sammen til én lang, lækker løber.

entréen

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto