“Vi sagde ja for altid”

Pensionist Bjørn Poulsen holdt for nogle år siden guldbryllup med sin kone. Han synes, at mange i dag ikke kæmper nok for deres ægteskab.

“Som 16-årig søgte jeg arbejde hos Baltica Forsikring. Her skulle jeg igennem en prøve, hvor det viste sig, at jeg var god til matematik og tal, og derfor blev jeg ansat i regnskabsafdelingen. Et år efter holdt sportsforeningen deres årlige fest, og her mødte jeg min kone, som var i forsikringsafdelingen. Jeg blev helt betaget af hendes flotte, røde hår, og efter et lille stykke tid blev vi kærester. Da vi var 23 år, blev vi gift.”

Guldbryllup

“For nogle år siden holdt vi guldbryllup. Da dagen kom, var jeg meget stolt og glad, for guldbryllup er jo ikke hverdagskost. Vi havde inviteret 18 af vores nærmeste til frokost. Maden kom fra en rigtig dygtig, italiensk kok, og der var flere indslag, blandt andet fra mine fætre, som jeg har en del af, og som taler meget. Vores datter holdt også tale for os, hvor hun sang, og det blev jeg meget rørt af. Det gør jeg altid. Da vi var unge, holdt vi store fester, blandt andet med vores vinklub og fætter-middagsklub, men nu på vores gamle dage vil vi gerne holde det lidt mere stille og roligt.”

Læs også: “Jeg blev draget af hende som en magnet”

“Det, jeg beundrer allermest ved min kone, er hendes mod på livet. Hun er svært invalideret af sklerose nu, men hun har stadig stor lyst til livet. Vi har haft et rigtig godt ægteskab, og dengang vi blev gift, sagde man jo virkelig ja til, at ægteskabet skulle vare for altid. I dag tror jeg, at man giver det for lidt tid og prøver for lidt for at få det til at fungere. Der vil selvfølgelig altid være situationer, hvor man godt kunne tænke sig bare at gå, men dem overkommer man, hvis man virkelig vil. Vi er i hvert fald stadig lykkeligt gift.”

min historie

Hver måned prikker vi en kunde i Netto på skulderen og spørger, om vi må høre en sjov, tankevækkende, fascinerende, barsk eller sød historie fra deres liv.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto