Podcast: Hvad lytter eksperterne til?

LIME har spurgt tre kendte podcast-entusiaster, hvilke podcast de foretrækker - her får du deres bedste anbefaling.

Anbefalinger af podcast

Hvis du er ny ud i at podcaste, kan det være svært at overskue udvalget og ikke mindst finde ud af, hvad der falder i din smag. Lad dig derfor inspirere af LIMEs guide til podcasts i forskellige genre, eller læs med her. Vi har spurgt tre podcast-entusiaster, hvad de lytter til lige nu, hvilken podcast de gerne vil høre næste gang, og hvad alle burde høre.

Morten Narvedsen, producer på Radio24syv

Morten Narvedsen - podcast-entusiast

Hvilken podcast lytter du til pt?

Jeg lytter som regel til ‘Den Korte Radioavis’ på Radio24syv, og jeg er gået i gang med samtalepodcasten, ‘Fries Before Guys’, hvor man lytter med på veninderne Josephine og Nanas personlige og meget “venindede” samtaler. Det var en god veninde, der bad mig høre episoden, ‘Må jeg røre ved dig?’, fordi den ramte hende særligt meget.

Hvad er den næste?

Radiodrama har aldrig sagt mig særligt meget, før jeg hørte thrilleren ‘Homecoming’. Jeg slugte seks episoder på en eftermiddag og må nu indrømme, at radiodrama kan noget. Derfor har jeg noteret mig det danske podcasteksperiment, ‘Noget om Emma’. Her interviewer forfatteren til bogen med samme titel en af hovedkaraktererne. Det er et sjovt og anderledes!

Hvilken podcast bør ALLE høre?

Love+Radio har i lang tid været en yndling og består oftest af afsluttede historier og rummer nogle af de mest velproducerede og fængende fortællinger i podcastuniverset. Lyt til ‘Fix’ eller ‘Thank You, Princess’ – som ikke er for sarte sjæle.

Brian Mørk, komiker og står bag lytbar.dk

Brian Mørk anbefaler podcast

Hvilken podcast lytter du til pt?

Jeg har syv til otte faste, jeg lytter til, og der kommer ofte nye til. Jeg går ikke glip af er ‘Spontaneanation’. Den amerikanske komiker Paul F. Tompkins opfører sammen med kollegaer et halv times improviseret teaterstykke, og det er helt i skoven morsomt.

Hvad er den næste?

Jeg vil kaste mig ud i Søren Rasteds ‘Den Grå Side’, hvor Sørens kendte venner læser op fra de grå sider. Alle himler op om, hvor godt det er.

Hvilken podcast bør ALLE høre?

Udover Brian Mørk Show podcast (og alle andre podcasts fra Lytbare Podcasts), skal alle høre ‘This American Life’, ‘Third Ear’ og ‘The heart’, og så bør man lytte til ‘Kongerækken’. Jep, podcasts kan også gøre dig klogere.

Susanna Sommer, journalist og radioproducent, står bag podcasten Madøret

Susanna Sommers bedste anbefalinger til podcast

Hvilken podcast lytter du til pt?

Missing Richard Simmons. Det er en historie fyldt med farverige karakterer, beskyldninger om heksekunst og allehånde teorier – for eksempel at Simmons bliver holdt fanget af sin husholderske.

Hvad er den næste?

Arktiske Historier, hvor historiker Iben Bjørnsson fortæller om grønlandsekspeditioner, overvintring på isen, sæljagt, Thulebasen og meget mere. Det er foder til eventyrcenteret og den historiske bevidsthed – for eksempel hvordan Danmark opførte sig som kolonimagt.

Hvilken podcast bør ALLE høre?

Det, de interesserer sig for. Det fantastiske ved podcastuniverset er, at man ikke behøver nøjes eller gå på kompromis. Om man er til private betroelser eller strikning, kan man finde en podcast. Så tag på opdagelse og nyd det sjove, underlige og uventede. Selv vender jeg ofte tilbage til ‘Snap Judgement’,der får dig til huske, at verden og menneskene er fyldt med nuancer.

Hvornår bør du lytte til hvad?

På vej hjem efter en lang dag? Lyt til et underholdende debatprogram.
På stranden, i haven, på altanen, en gåtur? Lyt til et kompliceret mysterium eller en vild fortælling, hvor du har tid til at koncentrere dig.
Rengøring? En spændende historie eller noget, der kan hidse dig op.
Madlavning? Nørderier og madlavningsprogrammer er altid gode.

Lime.dk og magasinet LIME udgives i samarbejde med Netto